ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 15 червня 2023 р.

 Книги для митців, мисткинь 
та їхнього натхнення
  
 Бути митцем та мисткинею – це дуже відповідально й дуже унікально. Але неможливо придумати щось абсолютно нове. Все наше мистецтво – це трансформація, переосмислення й досвід того, що вже було. Саме тому так важливо шукати те, що нам відгукнеться у чомусь чужому. Зібрали для вас, митців та мисткинь, книги, де ви зможете шукати, дізнаватися й надихатися.
 С'юзі Годж 
"Коротка історія мистецтва"
 
 Цей кишеньковий порадник допоможе відстежити розвиток мистецтва від найдавніших часів, дізнатися про найвидатніших представників культурних епох і мистецьких рухів та переглянути їхні найвідоміші роботи. Кожну із них розглянуто в історичному контексті, а короткі біографічні анотації дають ширше уявлення про авторів і першоджерела їхньої творчості. З цим виданням ви точно розберетеся з розмаїттям течій та стилів, технік і матеріалів, дізнаєтеся про розвиток нових ідей та новаторських стилістичних прийомів та про взаємні мистецькі впливи.
Іан Гейдн Сміт 
"Коротка історія фотографії"
 
 Це ілюстрована книжка, що містить знакові світлини, роботи культових митців з часу перших експериментів із фотографією від початку ХІХ століття до періоду сучасного цифрового фото. "Коротка історія фотографії" розкаже про ключові жанри, теми, митців, техніки та фото, що змінили світ! А дизайн книжки і продумана структура допомагає читачам не лише легко засвоїти інформацію, а й отримати задоволення.
 Серія книг: "Це Далі", "Це Ван Гог", 
"Це Воргол", "Це Моне", 
"Це Караваджо", "Це Маґрітт"
 Ця серія особлива тим, що доступною мовою та яскравими ілюстраціями розповідає про найвідоміших світових художників. Вона ідеально підійде і для тих, хто пише історії, і для тих, хто малює історії. А ще серія приклад того, як переказати життя відомої людини без надмірної величі й перебільшення, а навпаки – показати, якою людиною був той чи інший митець, з якими проблемами зіштовхувався, як влаштовував своє життя.
 Митці серії – це представники різних течій, напрямів та часів, тому це також можливість дізнатися більше про історію мистецтв, закцентувавшись на біографіях окремих художників.  
Світлана Кирилюк 
"Кобилянська від А до Я"  
 
 Ще одна серія книг, де в абетковому форматі розкривається біографія українських культурних та громадських діячів й діячок. Книга варта уваги як і текстом, так й ілюстраціями від українського ілюстратора Івана Шкоропада. Під кожну букву розкривається не тільки якийсь важливий факт із життя Ольги Кобилянської, а й доповнюється візуально. Тому на замітку для творчих особистостей, як поєднувати текст із зображеннями, щоби не перевантажувати одне чи друге.
Діана Клочко "65 українських шедеврів. 
Визнані й неявні" 
65 українських шедеврів. Визнані й неявні 
 Важлива книга для кращого розуміння українського мистецтва. У книзі зібрані важливі твори та митці й мисткині. Окрім того, мистецтвознавиця Діана Клочко до кожної картини дає розгорнутий текст, де пояснює особливості, вагомість кожного твору, звісно, не без біографічних деталей. Також авторка пояснює, чому кожна з цих робіт має таке важливе значення у нашому мистецтві та культурі і як впливає на формування сучасності.