ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середа, 18 жовтня 2023 р.

5 порад, чому варто 
спробувати нове хобі
 Картини за номерами  чудовий спосіб проявити свою творчість. Таке заняття дозволяє взяти чисте полотно і створити щось унікальне і красиве. Шаблони містять вказівки щодо того, які кольори використовувати та де їх розміщувати, але ви все одно можете проявити творчий підхід до способу змішування та поєднання кольорів і способу нанесення фарби. Таке хобі може бути чудовим способом дослідити свій мистецький бік та створити щось значуще.
 Не менш медитативним в теперішній час є складання пазлів. Крім задоволення, ви легше зможете заспокоїтися, відволіктися від зовнішнього світу на деякий час. Зосередьтеся на собі та своїй творчості. Незвичайні Пазли допоможуть провести добре час наодинці з собою. А ще вибирати на сайті малюнок 
окреме задоволення.
 Розповідаємо сьогодні про кілька причин, чому ви неодмінно маєте спробувати ці популярні заняття 
для себе чи в компанії друзів. А також про те, що об'єднує їх.
 1. Зняття стресу. Якщо вам потрібно розслабитися або відпочити, спробуйте малювання та пазли. Не обов’язково бути художником, аби насолодитися процесом. Тим паче коли існують картини за номерами. Розмішування фарбів, зосередження на процесі творення картини дозволяє відпочити від щоденних стресів і натомість отримати заспокоєння. Розмальовування за номерами може бути особливо корисним для людей, які відчувають себе перевтомленими або тривожними. Таке заняття 
чудовий спосіб відпочити та очистити свій розум. Як і пазли: дещо різні активності, але обидві спрямовані на покращення вашого стану.
5 порад, чому варто спробувати нове хобі 1/1
 2. Кращий фокус. Розфарбовування за номерами також може допомогти вам краще зосередитися. Це вимагає від вас уваги до деталей і концентрації на поставленому завданні (аналогічно до пазлів).  Малювання  хороший помічник, якщо у вас виникли проблеми зі зосередженістю. Маєте багато робочих тисків та повсякденних занять? Зупиніться на мить, видихніть і спробуйте подбати більше про себе. Обидва заняття для цього чудово підійдуть.
 3. Стимулюють рух і активність мозку. Малювання за номерами та складання пазлів дозволять вам покращити координацію, а бонусом стане те, що запам’ятовувати різні речі стане простіше. Завдяки візуалізації та роботі фантазії ви зможете залучити різні ділянки мозку і, зрештою, ваш мозок зможе більше відпочити від рутинних завдань. А робота з пензликом або пазлами забезпечить рухливість ваших рук і пальців, що також сприяє розвитку моторики. 
5 порад, чому варто спробувати нове хобі 1/1
 4. Більше оптимізму. Малювання може стати не тільки новим хобі, а й тим, що ви захочете робити систематично, аби отримати задоволення та приділити час лише собі. Малювання дає вам творчу свободу виразити себе та перетворити це на щось чудове. Натомість пазли навчать вас зосереджуватися на одній дії, відкинувши при цьому інші проблеми, що вас турбують.
 5. Емоційне зростання. Малювання 
свого роду подорож до самопізнання. Тоді як пазли дозволять краще зрозуміти свій емоційний стан, настрій і почуття. В обох випадках це про турботу до себе. 
 Джерело:  Uamodna