ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятниця, 20 жовтня 2023 р.

Читання на вихідні:  
жовтневі новинки
 
 Осінь створена для книжок і затишного читання. Тому зібрали для вас добірку головних книжкових новинок цього сезону. Вибирайте видання, що до смаку, замовляйте для себе та друзів – і наповнюйте свою осінь теплим книжковим настроєм. 
 Аґата Крісті 
"Вечірка на Гелловін (Привиди у Венеції)"
 
 "Я бачила вбивство!"  заявила тринадцятирічна Джойс під час вечірки на Гелловін. Звичайно ж, ніхто з гостей їй не повірив, навіть Аріадна Олівер, знана авторка детективів. Ох уже ці підлітки, які постійно прагнуть у будь-який спосіб привернути до себе увагу! Однак, коли гості розійшлися, дівчинку знайшли вбитою. Шокована місіс Олівер звертається по допомогу до свого друга Еркюля Пуаро. Перед ними подвійна таємниця: cвідком якого злочину стала Джойс і хто змусив її замовкнути навіки? І ось Пуаро знаходить першу зачіпку... 
 Фріда Макфадден 
"Служниця"
 
 Міллі Келловей втомилася жити в автівці та харчуватися сандвічами, тому радо погодилася працювати служницею у Вінчестерів. Відтепер у неї буде власна кімната, пристойна зарплатня і з’явиться шанс нарешті змінити життя. У Міллі є таємниця, яку вона ретельно приховує. Але жінка навіть не підозрює, чого не розголошують її роботодавці. Щодня Міллі наводить лад у будинку, готує смачну їжу, пере, але стосунки з украй знервованою Ніною Вінчестер напружені. Згодом Міллі дізнається про неї дещо, від чого в жилах стигне кров...
 Марічка Крижанівська 
"Танго з духами"
  
 Львівський археолог, професор Лев Ковалевич, вирушає в Карпати на розкопки, пошуки скарбів Олекси Довбуша. Із ним також їде художник, який не надто ускладнює собі життя й полюбляє випити, співачка вар’єте та її молодший брат-контрабандист. Вони самі ще не підозрюють, яка роль кожного в цій історії. Можливо, зібрати їх усіх разом у глибині Карпат  це частина чийогось плану? У цьому пригодницькому романі минуле й сучасне переплетено тісніше, аніж спершу може здаватися.
 Ребекка Кван 
"Вавилон. Прихована історія"
 Вавилон. Прихована історія
 1828 рік. Робіна Свіфта, осиротілого через спалах холери в Кантоні, забирає в Лондон загадковий професор Ловелл. Там Робін роками навчається латини, давньогрецької та китайської, готуючись одного дня вступити до престижного Королівського інституту перекладу Оксфордського університету, також відомого як Вавилон. Вежа та її студенти  це світовий центр перекладу, і, що важливіше, магії. Сріблярство  мистецтво проявлення значеннєвих втрат у перекладі за допомогою срібних зливків. Саме завдяки сріблярству британці здобули нечувану силу, бо ж таємне ремесло допомагає імперії в колоніальних прагненнях.
 Поліна Кулакова 
"Я пам'ятатиму твоє обличчя"
 Я пам'ятатиму твоє обличчя 
 Після трагічної втрати коханої Андрій пристає на пропозицію друга й вирушає пожити за містом. Здавалося б, свіже повітря, мальовнича природа і будинок біля озера, омріяний коханою,  найкращі умови, щоб прожити скорботу й угамувати біль. Проте замість очікуваного спокою Андрій із другом опиняються в епіцентрі розслідування жорстокого вбивства. Зненацька перед очима оживає місцева моторошна легенда проклятого озера, що починає тісно переплітатися з реальною загрозою, стираючи межі між дійсним і вигаданим. З кожним кроком герої, наражаючись на небезпеку, наближаються до шокуючої правди, прихованої в глушині.
 Макс Кідрук "Теорія неймовірності. 
Сімдесят історій про все на світі"
  
 Чому ми старіємо? Чи правда, що більшість бактерій нешкідливі? Яка користь із мертвого восьминога у нічному клубі? Макс Кідрук відповідає на ці та інші запитання у своїй новій книзі. "Теорія неймовірності" створена на основі сценаріїв однойменного науково-популярного радіоблогу, випуски якого виходили в ефірі "Українського Радіо" у другій половині 2021-го. Книга містить сімдесят історій, які розвінчують розповсюджені міфи, а також пояснюють різноманітні технології, події та явища з погляду науки. Якими насправді були тиранозаври, чому не варто будувати сонячні електростанції в Сахарі, чи існують додаткові просторові виміри тощо. Всі ці історії прості та лаконічні, й водночас  вони вражають. Кожна відкриває щось нове  неймовірне та захопливе. Щось таке, чим можна похизуватися на побаченні або ж обговорити з друзями.