ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 3 жовтня 2023 р.

 Які книги подарувати дитині
 Що подарувати на День Святого Миколая? | Новий канал 
 Зацікавити малюка читанням чи дати відповіді на питання, що його турбують, іноді дуже просто. Достатньо підібрати цікаве кольорове видання. Нехай це буде дитяча енциклопедія, яскравий атлас чи художня книжка. Підібрати щось конкретніше можна за допомогою наших рекомендацій.
 Чи потрібно нав’язувати дитині читання. Єдина відповідь 
ні. Дитина не розуміє, чому повинна читати, і як саме це допоможе їй у майбутньому. У такому разі найважливіше  пробудити в малюкові інтерес: якщо він сприйматиме читання, як один із різновидів дозвілля, то можливо й сам проситиме у вас улюблену книжку згодом.
 З віком ця проблема стає гострішою, адже з’являється комп’ютер та багато інших варіантів того, як провести вільний час. Проте не потрібно насідати. Відведіть достатньо часу для окремих занять, щоб дитина могла сама порівняти їх і зрозуміти користь і наслідки.
 Розглянемо приклади для найменших читачів, адже з підліткового віку діти готові поступово переходити й до умовної дорослої прози. Для прикладу візьмемо конкретного видавця 
видавництво Ранок, адже він саме спеціалізується на дитячій та навчальній літературі. Спробуйте почитати таке:
 1. "Моя найтихіша книжка", Галина Ткачук. Актуальна книжка для дітей, які не люблять гамір. Любителям тиші та спокою, які ніяк не можуть знайти їх у сучасному великому місті, вона припаде до смаку.
 2. Серія "Дітям про науку". Симпатичне ілюстроване видання, у якому даються відповіді на базові питання щодо науки та техніки. Зараз доступні книжки "Теорія відносності", "Квантова фізика" та "Архітектура".
 3. Книжки Кріса Рідделла. Відомий своїми ілюстраціями до книжок Ніла Геймана, Ріделл і сам пише дитячі історії. Його персонажі  колоритні та харизматичні, а історії переносять реальний досвід у фантастичні та містичні декорації.
 4. Серія книжок про Серафіну Роберта Бітті. Історія починається з того, що дівчинка на ім’я Серафіна, що таємно живе у старовинному маєтку, стає свідком злочину. Темна сутність поглинає маленьку дитину! З цього моменту героїня вирішує поставити під сумнів усе, про що вона знала раніше, та врятувати невинних дітей.
 5. Енциклопедії про тварин, рослин, динозаврів і космос. Це найпростіший спосіб дати дитині розуміння того, як влаштовано світ навколо. На основі базової інформації з таких науково-популярних видань дитині буде простіше зрозуміти та окреслити свої інтереси, почати копати далі в конкретній тематиці.
 З особливих приводів 
на день народження, Різдво чи інше свято  можна купувати дитині гарні подарункові видання з барвистими ілюстраціями, збільшеного формату тощо. Такі книжки рука сама тягнеться розглядати, навіть якщо дитина не є фанатом довгого вдумливого читання. Це стосується й колекційних видань легенд, міфів і казок. Прекрасний подарунок навіть для дорослого.
 Джерело: Вікенд