ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятницю, 10 травня 2019 р.

5 крутих книжок 
про науку дітям
https://tickikids.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/z1.cache/gallery/organizations/3588/image_5aa59477c372c7.03660708.jpg 
  Чи завжди шлях до знань – важкий і тернистий? Як зацікавити дитину пізнавати таємничий та неозорий світ геноміки, астрофізики, хімії чи програмування? В нагоді стануть ось ці дивовижні книжечки від "Видавництва Старого Лева", завдяки яким гризти граніт можна (і потрібно!) весело та аніскілечки не нудно! 
  Д-р Франсіско Хав’єр Соберон Майнеро та 
Моніка Берґна "Однакові чи різні? Геноміка"
https://starylev.com.ua/files/books/genomika_cover.png 
  Книжка "Однакові чи різні? Геноміка" розповідає про ДНК, геном та гени одні з найзагадковіших феноменів сучасної науки. Людина складається з мільярдів клітин і в кожній є ядро із утвореним ДНК геномом, що є молекулою життя з інструкціями для кожного індивіда. Чи знаєш ти, що всі ми, живі істоти, маємо спільну клітинну мову? Це означає, що ми люди й рослини мали колись спільного предка. Ми маємо спільну частину нашої ДНК з нашими сусідами, зокрема мавпами й навіть мухами. Але що робить нас такими різними? 
Домінік Воллімен "Професор Астрокіт і 
неосяжний космос" 
https://starylev.com.ua/files/books/profesor_astrokit_0.png
  Куди зникає Сонце вночі? З чого зроблені зорі та як вони виникли? Ми самотні у Всесвіті чи десь там, на далекій планеті, є ще один хлопчик або дівчинка, що дивиться в небо й розмірковує точнісінько про те саме? Наш Всесвіт дуже складний. Час відірватися від Землі й дослідити межі космосу! Разом із мудрим професором Астрокотом ти дізнаєшся багато цікавого про планети, сонячну систему, галактики. Довідаєшся, як подорожувати неозорим космосом, якими мають бути скафандр і ракети, як функціонують супутники і що відбувається на Міжнародній космічній станції. 
Юля Смаль "Цікава хімія. 
Життєпис речовин" 
https://starylev.com.ua/files/books/cikava_himia_0.png 
  Авторка цієї книжки – письменниця та хімік за освітою у легкий та захопливий спосіб запрошує познайомитися ближче з таємничим світом атомів, молекул, речовин та їхніх перетворень. Ця книжка, читачу, про те, що оточує тебе, а також про те, що ти не можеш побачити… Про світ атомів, молекул, речовин та їхніх перетворень. Найдрібніші атоми, кольори, таємничі реакції, вибухи, смішні та цікаві історії усе, що я могла б тобі розповісти про хімію все тут. Читай, навчайся та дізнавайся. Нехай ця книжка стане тобі добрим другом.
Джейсон Р. Бріґґс "PYTHON для дітей. 
Веселий вступ до програмування" 
https://starylev.com.ua/files/books/python_for_kids_0.png 
  Ця книжка легко та невимушено допоможе вивчити основи однієї з найпопулярніших сучасних мов програмування Python, що завдяки простому і зрозумілому синтаксису особливо пасує для новачків. Крок за кроком, на простих та дотепних прикладах та з допомогою смішних завдань ви зможете пізнати тонкощі мови Python. Навчитеся використовувати основні елементи цієї мови – списки, функції, модулі, малювати вбудованими інструментами Python та анімувати зображення і навіть зможете написати дві справжні комп’ютерні гри: забавку з м’ячем "Скок!" та бродилку "Містер Руки-палички біжить до виходу". 
 Нік Морґан "JavaScript для дітей. 
Веселий вступ до програмування"
https://starylev.com.ua/files/books/javascriprt_0.png 
  "JavaScript для дітей" веселий посібник, вступ до основ програмування, із яким ви крок за кроком опануєте роботу з рядками, масивами та циклами, інструментами DOM та jQuery та елементом canvas для малювання графіки. Ви зможете писати та модифікувати HTML-елементи для створення динамічних веб-сторінок та напишете класні онлайн ігри "Знайди захований скарб", "Шибениця" та "Змійка". У цій книжці безліч цікавих прикладів та кумедних ілюстрацій, а завдання з програмування наприкінці кожного розділу, надихнуть на створення власних приголомшливих програм. Утнімо щось крутецьке із JavaScript!