ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 12 вересня 2019 р.

Сучасна "Бібліотека 
в хмарах"
http://www.chytomo.com/wp-content/uploads/2019/08/Biblioteca-en-las-Nubes-11.png 
  У місті Сьюдад-Ідальго мексиканського штату Мічоакан Boeing 727 перетворили на сучасну бібліотеку. Після того, як авіакомпанія Aeroméxico у 2008 році вилучила Boeing 727 зі служби, літак тримали в ангарі аеропорту Мехіко майже 10 років.

  У березні 2017-го його у розібраному вигляді перевезли у Сьюдад-Ідальго.
 
  Повторну збірку та переобладнання Боїнга здійснила неприбуткова організація Suena México Suena (Dream Mexico Dream) за підтримки Федерального секретаріату культури. Минулого року його переобладнали в бібліотеку, яку назвали Biblioteca en las Nubes ("Бібліотека в хмарах").
  
  З часу відкриття бібліотеки у квітні 2018-го, літак відвідало незліченна кількість дітей та підлітків.
 
  Фюзеляж Boeing 727 оснащений новітніми технологіями, серед яких швидкісний інтернет, комп’ютери та планшети. Також тут є проектор та екран для показу навчальних фільмів.
 
  У задній частині літака розміщений читальний зал, де відвідувачі можуть посидіти за читанням традиційних паперових книжок.
 
  Водночас у кабіні можна спробувати свої сили в управлінні літаком за допомогою симулятора польоту віртуальної реальності.
 
  За словами менеджерки бібліотеки Янет Мартінес Санчес, "Бібліотеку в хмарах" безкоштовно відвідують і дошкільнята, і учні, і студенти, щоб розвивати свої дослідницькі та читацькі навички. 
  Джерело: Читомо