ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 3 вересня 2019 р.

Що подарувати школярику 
на початок навчання
 http://osnova.com.ua/UserFiles/Image/1440513532_2.jpg
  До навчання готові? Вивчили всі правила, закупили робочі зошити, прочитали нові закони й встигли посперечатися про те, чи справді варто скасовувати шкільну форму? Не забудьте і про невеличкий книжковий подарунок для свого чи знайомого школярика – оберіть те, що може надихнути дитину на нові звершення, допомогти їй зрозуміти дорослий світ та показати, що вчитися – це цікаво й корисно. Yakaboo пропонує невеличку добірку творчих, пізнавальних та кумедних книг для дітей.
 Меґан Макдональд.
Серія книжок про Джуді Муді
 https://blog.yakaboo.ua/wp-content/uploads/2019/01/%D0%B4%D0%B6%D1%83%D0%B4%D1%96-%D0%BC%D1%83%D0%B4%D1%96.jpg 
  Маленькі читаки можуть прослідкувати пригоди жвавого дівчиська Джуді Муді з моменту її навчання у третьому класі. Це гумористичні розповіді про те, як винахідлива дитина рятується від нудьги і вигадує собі заняття до смаку то намагається передбачити майбутнє, то влаштовує пляжні перегони, то раптово стає популярною. Часто моменти в книзі близькі для школярів: наприклад, Муді не подобається, що вона сидить за першою партою, де вчитель бачить усі її витівки; або ж настільки захоплюється ідеєю стати лікарем, що починає проводити власні експерименти, яких немає в шкільній програмі. 
Крейґ Джеллі 
"Minecraft. Довідник архітектора"  
https://blog.yakaboo.ua/wp-content/uploads/2019/09/minecraft.jpg
  Minecraft комп’ютерна гра, в якій з блоків можна будувати споруди за принципом конструктора. В ній є кілька режимів, один із яких присвячено саме створенню красивих будинків та цілих віртуальних світів, які тільки є в дитячій фантазії, і ця книга помічник для юних творців. Вона дуже просто розповідає про елементарні основи дизайну й архітектури: які кольори пасують одне до одного, які є стилі в монументальному мистецтві, як з блоків у грі можна створити камін, як розробити ціле місто з власною інфраструктурою тощо. 
Книжки серії 
"Крута наука" 
 
  Більш точні науки, які потребують важливих розрахунків, буває, не отримують належної уваги від школярів. Зацікавити їх математикою, фізикою чи навіть архітектурою може пробувати серія книг з цікавими науковими фактами, які надихають на відкриття. А також допомагають швидше запам’ятати складні формули та осягнути поняття, бо інколи визначення у підручнику недостатньо для справжнього розуміння практичної цінності проведених підрахунків. З цими довідниками легше буде виконувати завдання, кожна з книг пропонує певну практичну роботу чи експерименти на закріплення пройденого матеріалу. 
Франсуаза Буше "Книжка, яка 
нарешті пояснить тобі все про батьків" 
 
  Напевно, це найсмішніша книга про відносини батьків та дітей. Складається вона з відповідей на дуже важливі питання "Як ти зустрівся зі своїми батьками?", "Чому батьки намагаються якомога раніше вкласти тебе спати?", "Від чого залежить настрій твоїх батьків?". Замість серйозних і нудних відповідей купа веселих малюнків і жартів. Франсуаза Буше не тільки відома французька письменниця і художниця. Вона також мама чотирьох дітей і на власному досвіді знає, як важливо підтримувати діалог поколінь. Вона намагається говорити зі своїми юними читачами, як з дорослими, тільки в більш простій і гумористичній формі.
Кері Сміт 
"Знищ цей щоденник" 
 
  "Знищ цей щоденник" це 224 сторінки абсолютної свободи. Малювати кавою, наклеювати етикетки з продуктів, використовувати вирізки чи відірвані шматки з журналів для колажів, зшивати сторінки нитками жодних обмежень. Результатами можна хвалитися в мережі, залишити цей феєрверк творчості тільки для себе або влаштувати з друзями справжнє змагання на найбожевільніший щоденник року.
Рейчел Вільямс 
"Атлас пригод" 
 
  Атлас Пригод – це навколосвітня книжка-подорож із яскравими ілюстраціями. Разом із батьками діти зможуть дослідити карти семи частин світу, на яких є сотні розваг і випробувань для натхнення мандрівників будь-якого віку. У цьому атласі зібрано дивовижні пригоди в найвіддаленіших місцинах планети: гостювання у пінгвінів Антарктиди, гарячі танці в Бразилії, керування гондолою у Венеції та багато іншого. І все це можна побачити, навіть не переступаючи порога власного дому. 
Серія посібників "Як я дорослішаю"   
для дівчат і хлопців 
 
  У період шкільного навчання з дітьми починають відбуватися фізіологічні зміни, які варто детально пояснити. Якщо школярик соромиться прямо запитати у батьків про важливий період свого життя та зміни, які відбуваються з його тілом, може допомогти в цьому посібник з питань дорослішання. Гормони, стосунки та правила особистої гігієни тут зібрано все, що варто знати під час стрімкого зростання; і ці посібнички також допоможуть не забувати про основне. 
Роб Бітті 
"Дивовижна наука" 
  
  Експерименти можуть відбуватися не лише в рамках лабораторних занять і під тиском загрози не отримати оцінку "відмінно", а й в домашніх умовах. Ця книга збірка з 70 досить простих експериментів, які, до речі, можуть слугувати непоганою ідеєю для проведення дитячих свят чи заняттям для спільних розваг після уроків. Експерименти допоможуть осягнути основні закони та поняття біології, хімії та фізики. Для деяких експериментів достатньо буде мати лише папірець, воду, сіль, картоплинку, а от для деяких доведеться підшукати повітряні кульки та диски, однак в цілому всі елементи, задіяні в дослідах, є цілком доступними й недорогими. 
Нікола Кухарська 
"Як це працює? Тварини" 
 
  Ця книга зовсім незвичайна та неймовірно цікава. У ній розкривається чимало таємниць про тварин, що мешкають у нас удома, на фермі, у парку чи лісі. Тут ви знайдете різноманітні цікавинки про їхні звички (подеколи кумедні), особливості поведінки, внутрішньої будови й навіть мислення! Великий формат видання, детальні ілюстрації, дотепні малюнки, прикольні наукові факти в поєднанні з гумором усе це захопить і маленького, й дорослого читача уже з першого слова!