ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 23 березня 2021 р.

 Дитячі книжки про екологію
  Супергеройство починається з сортування сміття чи зменшення використання пластику. Yakaboo підготував цікаву та корисну добірку книжок з екологічними пригодами та героями-однолітками, які роблять світ чистішим та рятують тварин від зникнення.
 Мартін Дорі 
"Діти проти пластику"
 Діти проти пластику
  Хочеш стати супергероєм? Супергероєм, який рятує океани, який дбає про майбутнє – і своє, і цілої планети? Тоді ця книжка саме для тебе. Письменник і активіст Мартін Дорі розповідає, як піклуватися про планету, і радить, як щодня боротися з шкідливим пластиком у побуті. Тож виконуй цікаві і легкі Мартінові рекомендації – і ти станеш справжнім супергероєм, а на планеті буде менше пластикового сміття! 
Галина Манів 
"Секрети вітру"
Секрети вітру
  Макс зі своїми друзями – професором, Аліною та роз­умним електромобілем Мобі-Елом – досліджує секрети вітру, знайомиться з вітроенергетикою та при­вчається дбати про довкілля. У книжці багато цікавих наукових фактів та інструкції, за якими ти зможеш побудувати повітряного змія, флюгер, а також розу вітрів. І до всього – захопливий сюжет із зловмисниками, переміщеннями в просторі та кумедними витівками роботизованого Мобі-Ела!
Еріка Файві 
"Сміттєва революція"
 
  Чи почувався ти коли-небудь затиснутим серед речей? Речі у твоїй кімнаті. Речі у твоєму рюкзаку. Речі ... скрізь. А що відбувається з усіма предметами, які викидають? Може, вони опиняються на звалищі чи перетворюються на щось нове? Книга розглядає увесь життєвий цикл речей, які ми використовуємо, збираємо, перероблюємо і навіть перетворюємо на нові матеріали.
Татуся Бо 
"Екопригоди суперкомпанії" 

  У Метушливому місті біда: через купи відходів помирає остання Деревоквітка. Хто врятує її та мешканців міста? Команда супергероїв-прибиральників знає свою справу: тут прибрати, те відсортувати, а це переробити. Їм під силу очистити не лише нашу планету, а й увесь космос! Вирушай у пригоди разом з веселою компанією супергероїв та врятуй Всесвіт, сортуючи відходи. 
 Гайді Говарт 
"Коли я щасливий"

 Ліси вирубують, і кількість панд у дикій природі зменшується. Приєднайтеся до маленької Панди, яку мама вчить виживати, водночас показуючи всю красу і дива бамбукового лісу. Чудеса Китаю, гарні краєвиди і відчуття роблять маленьку тваринку щасливішою, ніж вона коли-небудь була.