ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

субота, 6 березня 2021 р.

Wow-книжки про 
здорове харчування 
https://blog.yakaboo.ua/wp-content/uploads/2021/03/%D0%B4%D0%B0%D0%B8%D1%82%D0%B0-1132x509.png 
  Щовесни ми готуємо план змін: графік тренувань, відмова від шкідливих продуктів, приготування їжі, яку не соромно пред’явити в Інстаграмі, а краще почати втрачати вагу від одного тільки рецепту. Yakaboo підготував добірку книжок від відомих дієтологів, які спираються на останні досягнення науки та показують, що треба змінити в раціоні та способі життя, щоб стати кращою версією себе. 
Дарка Озерна "Ви це зможете! 
7 складових здорового способу життя"
 
  Це посібник зі свідомого ставлення до життя і покращення здоров’я. У ньому містяться рекомендації щодо раціону, внормування маси тіла і сну, фізичної активності та медичних обстежень. Всі тези та висновки базуються на сучасних наукових даних, медичних рекомендаціях та протоколах діагностики і лікування. Авторка легко і детально пояснює, як зважено і свідомо ставитися до власного здоров’я і способу життя, не впадати у крайнощі, не вірити в чарівні таблетки, магічне мислення і не вдаватися до суворих обмежень.
Наталія Самойленко 
"Їж, пий, худни. Здоров’я без дієт" 
 
  Головний сучасний стандарт краси – це здоров'я. Контроль ваги, правильне харчування, фізичні вправи необхідні для того, щоб подовжити молодість організму й уникнути багатьох хвороб. Якщо вам здається, що виконувати всі ці приписи важко й марудно, книжка лікарки у сфері дієтології та ендокринології Наталії Самойленко допоможе розібратися у причинах виникнення зайвої ваги, підібрати раціон, сформувати звичку правильно харчування. Легкий та зрозумілий авторський стиль, оригінальні ілюстрації Наталки Гайди мотивуватимуть на позитивні зміни. 
Андрій Бєловєшкін "Що й коли їсти. 
Як знайти золоту середину 
між голодом і переїданням" 
 
  Метод, пропонований автором, простий лише 12 правил режиму харчування і 12 правил вибору продуктів. Його головна мета — навчити слухати своє тіло, пізнати свої слабкі місця, приймати правильні харчові рішення й почати отримувати задоволення від їжі. З цієї книги читач дізнається, чим відрізняється емоційний голод від фізичного, яка кількість прийомів їжі в день оптимальна, як із корисних продуктів приготувати смачну страву, чому важливий ритуал прийому та багато іншого. Скориставшись порадами та доступними методиками, кожен уже за кілька тижнів зможе відчути суттєве поліпшення якості життя. 
Аніта Луценко та Світлана Фус 
"Ти просто WOW"
Ти просто WOW + щоденник 
  У книзі 28 глав і 28 кроків на шляху до хорошого самопочуття, здоров’я та нормалізації ваги. Що таке режим і як його дотримуватися, як коректно організувати своє харчування, як правильно пити воду, як перестати зриватися та контролювати свій раціон, що їсти під час вагітності та годування, як перемогти менопаузу, як користуватися конструктором вправ та їжі, для чого робити розвантажувальні дні – виняткові інструменти та поради від фітнес-гуру Аніти Луценко та дієтологині Світлани Фус.  
Тара Котрелл і Ден Зігмонд  
"Дієта Будди. Давнє мистецтво скинути вагу, 
не втрачаючи здорового глузду" 
 
  У цій книзі йдеться не так про дієту, як про спосіб життя. Без фанатизму, без дискомфорту – і без протипоказань. Останні дослідження в галузі фізіології, медицини та дієтології підтверджують слушність підходу Будди, який знайшов "серединний шлях" між нездоровим переїданням і відвертим голодуванням. Поради, які він давав 2500 років тому, і зараз на диво актуальні, зрозумілі та прості. Зараз – в епоху бургерів, чіпсів та морозива.
 Ліза Москоні "Їжа для мозку. 
Наука розумного харчування"
 
  Наш мозок особливий орган. Його робота безпосередньо залежить від їжі, яку ми споживаємо. Однак поради, які ми щодня бачимо в інтернеті, часто суперечливі й непослідовні. Одного дня ми читаємо, що треба за будь-яку ціну уникати холестерину, а наступного що він навпаки підтримує здоров'я мозку. Проблема таких сенсаційних заяв у тому, що лише мізерну їх частку було ретельно перевірено. То якою має бути їжа для мозку? Чи здатна лише сама оливкова олія врятувати від "Альцгеймера"? Яка глюкоза потрібна нашому мозкові? І як зробити свій корисний раціон не лише поживним, а й смачним?
Олена Ісламкіна "Кетодієта. 
Як жити довго і думати швидко"
 
  Навіть якщо ви поки не готові вступити у світ, де на дієті не рахують калорії, де не відчувають болісного почуття голоду, де не залежать від їжі, ця книга стане вашим провідником у світ міфів про їжу, покаже, чому ХХ ст. пройшло під знаменами жирофобії. В книзі зібрані корисні поради щодо переходу на кето-харчування, створення правильного кетораціону, а також наведені рецепти кето-страв, які доведуть, що "страждати" на кето не потрібно. 
Моллі Кармель "Попрощайся з цукром. 
Інструкція зі здорового й щасливого життя" 
 
  Це перша книга, в якій досліджено не лише хімічні й фізіологічні складові токсичних стосунків із цукром, а й психологічні та емоційні. Моллі Кармел пояснює механізми виникнення цукрової залежності та описує наслідки, до яких вона призводить. Легкий виклад матеріалу й тонкий гумор, із яким авторка описує свої стосунки з цукром, перетворюють книгу на цікаве й захопливе читання.
Джозер Меркола 
"Жири на дієті" 
 
  Ця книга обов’язкова для прочитання усім, хто хоче привести до ладу своє тіло і не хворіти. Доктор Джозеф Меркола ось уже кілька десятиліть є провідником у здорове життя. Його остання книга це справжній шедевр, що став результатом багаторічної наукової і практичної діяльності. Доктор Меркола пропонує науково обґрунтовані спростування шаблонів, що склалися, і простягає своїм читачам руку допомоги в боротьбі за міцне здоров’я. 
Світлана Фус, Маша Сердюк 
"Невже це все через їжу?! Лайфхаки 
з правильного харчування для підлітків" 

  Кожний розділ книги – зручний і зрозумій лайфхак, який є вірним шляхом до вирішення тієї чи іншої проблеми. Рекомендації у "Невже це все через їжу?!" надзвичайно доступні, тому виконувати їх без турбот зможе кожний підліток. Чудовим бонусом до книги став ефективний та простий варіант меню. Яскраві ілюстрації, незамінні таблиці та схеми зроблять сприйняття інформації веселим і цікавим.