ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 30 березня 2021 р.

 Читання на вихідні: 
новинки для затишного березня
https://ufond.ua/i/387.jpg 
  Поки березень намагається вирішити: весна він вже чи ні, затишне читання чи не найприємніше проведення часу у вихідні. Сайт Уakaboo традиційно відстежує усі книжкові новинки і цього разу знайшов стільки нової цікавої художньої літератури, нон-фікшну та ще багато класних книжок.. 
Стівен Чбоскі 
"Уявний друг" 

  Уявіть… Що тікаєте з дому посеред ночі. Що знаєте, як мама робить усе для вашого щастя, але їй так само страшно, як і вам. Уявіть… Що переходите в нову школу, знайомитеся з новими людьми. Що бачите, яка щаслива від того ваша мама. Що чуєте манливий голос. Уявіть… Що прямуєте за знаками, заходите в ліс, пропадаєте безвісти на шість днів. І нічого не пам’ятаєте про те, що сталося. Уявіть… Що зміниться все… І доведеться рятувати всіх, кого любите.
 Зої Заґґ 
"Дівчина онлайн. Соло"

  У новому навчальному році Пенні задумує таємничий проєкт, про який не розповідає навіть найближчим друзям. Ноа покидає світове турне до його закінчення, і ніхто, навіть Пенні, не знає, де він. А ще в житті дівчини з’являється чарівний фотограф Каллум і нові друзі. Та чи зможе Пенні по-справжньому почати нове життя, якщо здається, що за кожним рогом на неї чатує привид Ноа? 
Донал Раян 
"Серце на шарнірі" 
  Ірландське селище десь в околицях Лімерика після економічної кризи 2008 р. Забудовник-аферист утік, полишивши недобудований мікрорайон і зневірених будівельників без платні й перспектив. Безробіття, безгрошів’я породжують напругу, загострюють задавнені конфлікти, витягують із забуття старі образи й жалі, зрештою призводять до насильства. Тут 21 персонаж і його внутрішній монолог, його правда. Це живі голоси сучасної Ірландії, її глибинки і географічної, і психічної.  І символом колективного болю стає облущене залізне серце на скрипучих воротях старого дому.
Мей Маск "Жінка, яка має план. 
Життя, сповнене пригод, краси й успіху" 

  Мей Маск, вишуканій, чарівній і непосидючій супермоделі, уже за сімдесят. Її життя не завжди було таким простим і гламурним, як тепер. У тридцять один вона стала матір’ю-одиначкою, відтак тяжко працювала, щоб поставити на ноги дітей, Ілона, Кімбала й Тоску. А ще боролася із зайвою вагою, стала моделлю плюс-сайз і навіть подолала ейджизм у модельному бізнесі. Дієтолог-нутриціолог за фахом, Мей понад 45 років пропрацювала в цій галузі, розпочинаючи практику з нуля у восьми містах, трьох країнах і на двох материках. Нині вона на піку популярності як лекторка-дієтологиня і як модель...
 Александра Шульман 
"Одяг… та інші важливі речі"
Одяг та інші важливі речі
  Александра Шульман, редакторка британського Vogue упродовж 25 років (1992–2017), розповідає про 556 речей із власного гардеробу, про ролі, які ці речі відіграли в її житті, і про свої стосунки з одягом починаючи від самого дитинства. Їй ідеться радше не про світ моди хоча про нього вона знає все, а про те, що одяг узагалі значить для кожного, як і чому ми його обираємо й носимо, припасовуючись до соціальних ролей, важливих для нас у поточний момент.
Софі Оксанен 
"Собачий майданчик" 

  У романі "Собачий майданчик" сучасне Гельсинкі переплітається з минулим пострадянської України, корупція Сходу зустрічає і живить жадібність Заходу, і на цьому перехресті стоять дві жінки. Оленка, завершивши кар’єру моделі в Європі, повертається додому в Україну, де поринає у нову галузь комерційного донорства. Працюючи координаторкою, вона підшуковує і вербує молодих дівчат, серед яких опиняється і Дарія, ії знайома з дитинства. Це рішення зумовить низку подій, які зрештою зруйнують не одне життя, і призведе до того, що відбудеться за десять років у парку біля майданчика, де щаслива фінська родина вигулює собаку.