ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

субота, 17 квітня 2021 р.

Збережемо планету
  Традиційно з 1999 року кожної третьої суботи квітня відзначається День довкілля, згідно з Указом президента України. Це свято почали відзначати завдяки Всеукраїнській акції "Дерево – Життя". Цього дня проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища – очищення водних джерел, збереження заповідних об'єктів, поширення екологічних знань.
  Мета цього свята – привернути увагу громадськості до екологічних проблем держави, спонукати якомога більше людей до активних дій, аби не допустити, щоб навантаження на природні екосистеми сягнуло своєї критичної межі.
  День довкілля дозволяє нам оцінити стан навколишнього середовища і надають можливість з'ясувати роль людства у збереженні нашої планети. Витратити годину часу на вихідних, щоб впорядкувати територію біля будинку разом із сусідами, зменшити використання пластику, не смітити на вулиці – зовсім не важко, проте яку користь це принесе для навколишнього середовища!
  До Всеукраїнського дня довкілля працівниці бібліотеки-філії №3 створили відеоколаж, в котрому представлено найпоширеніші екологічні  проблеми, що панують у сучасному світі: вирубка лісів, спалювання шкідливих речовин, забруднене повітря, паління сухої трави, величезні сміттєзвалища.
  Також у книгозбірні змонтували плакат "Збережемо планету". З допомогою такого бібліотекарки хочуть допомогти дітям і дорослим зрозуміти, які саме повсякденні дії людей шкодять природі. Плакат закликає берегти природу та її щедрість.

 "Що чекає людство, яке байдуже ставиться до свого навколишнього середовища? Відповідь очевидна – загибель… Але все ще можна виправити! Для цього потрібно просто трохи постаратися – і тоді все буде добре. Природа дає шанс, який ми обов’язково повинні використати. Тому світ має вже задуматися та зробити правильний вибір на користь життя", – наполегливо підкреслюють у філії №3.