ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

субота, 17 квітня 2021 р.

Книжкова весна: новинки, 
на які варто звернути увагу
 
  Весняний настрій не зіпсувати нічим, навіть прохолодними ще вечорами, адже це можливість почитати чудові книжки. Сайт Yakaboo вибрав добірку свіжих книжок, з якими добре рефлексувати, вчитись новому та відпочивати. 
Сара Джіо 
"На добраніч, Джун" 

  Джун – серйозна й успішна банкірка, яка досягла професійного успіху завдяки витримці й непорушності. Коханню просто нема місця в її житті. Проте жінці дедалі важче підтримувати такий шалений ритм. Коли Джун дізнається, що в спадок від далекої родички Рубі отримала крамницю дитячих книжок, то відразу вирішує її продати. Утім у Сіетлі, куди вона вирушає, щоб організувати продаж, жінка натрапляє на інакше життя, без стресу і паніки, а також дізнається давні сімейні таємниці. Тож чи з’явиться в неї бажання, час і сила зберегти непримітну книжкову крамничку, побудовану ще 1940 року?
Сергій Святенко 
"50 уроків англійської. 
Говоримо без помилок. Ок?"

  Досі відчуваєте страх сказати щось не так англійською? Все ще плутаєтесь в артиклях і часах? Втомилися червоніти, спілкуючись з англомовними друзями і колегами? Книжка досвідченого перекладача та викладача англійської мови Сергія Святенка допоможе всім, хто має намір писати і спілкуватись англійською правильно. Автор максимально просто, зрозуміло та чітко пояснює не лише найпроблемніші і найскладніші моменти в англійській, а й саму логіку цієї мови та спосіб мислення людей, які нею говорять від самого народження.
 Дарка Озерна "Книжка для дорослих. 
Як старшати, але не старіти"

  Власне, в нашому інформаційному просторі життя всіх людей, старших навіть за 35 років, малопомітне. Чим живуть "дорослі"? А це правда, що старші люди всі хворі, занудні, несучасні, не хочуть сексу і не подобаються собі в дзеркалі?.. Ні, неправда. Давно на часі переглянути ставлення до віку, старіння, старшання, хронічних хвороб. При чому не просто "взяти і перестати хворіти", а збагнути, що з нами відбувається, які є ризики та можливості в кожного віку, та продовжити старшати, та не старіти. "Книжка для дорослих. Як старшати, але не старіти" в цьому допоможе. 
 Олександр Красовицький, Євгенія Кужавська 
"Справа майстра-червонодеревника"

 Жорстоке вбивство сусіда, майстра-червонодеревника, змушує колишнього слідчого Тараса Адамовича взятися за розслідування третьої справи. Хто і чому міг катувати Семена Нечипорука напередодні зимових свят? Про що хотіли дізнатися злочинці? Містом ширяться чутки про смарагди, які привіз до Києва колишній цукровий магнат Олексій Тарнавський, хоч ніхто не знає, де він сам. Востаннє про нього згадують як про замовника особливого меблевого гарнітура з п'яти предметів у майстра Нечипорука. Як вірш Миколи Гумільова вплинув на подальший розвиток подій? 
 Джуді Хо "Геть самосаботаж! 
Як за 6 кроків розблокувати мотивацію і силу волі"

  На початку року: "Я куплю абонемент у спортзал і тренуватимуся п’ять разів на тиждень". За тиждень: "Йой, усе болить, гантелі заважкі, тренер надто прискіпується, це дуже виснажує й забирає забагато часу. І навіщо мені той спортзал?". Знайома ситуація? У схожі пастки мозку потрапляють усі люди. У новорічну ніч нам здається, що досягнемо всіх цілей, а коли доходить до справ, ми починаємо самотужки їх саботувати. Чому це відбувається й головне що в такій ситуації робити? На ці запитання простою мовою відповідає нейропсихологиня Джуді Хо.