ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділя, 19 березня 2023 р.

 Ліна Костенко – поет і мислитель
 Ліна Костенко – знамениті цитати 
 19 березня 2023 року святкує свій 93-річний ювілей геніальна людина, українська поетеса, одна з найвідоміших жінок сучасної України – Ліна Костенко.
 Ліна
Костенко авторка понад 15 поетичних збірок, автор найвідоміших в Україні романів у віршах. Її вислови та рядки завжди влучні, вони проймають до мурашок, змушують думати, відчувати, розуміти. Ці слова завжди заряджають енергією, надихають змінюватися та змінювати світ навколо себе.
 Ліна Костенко – перлина сучасної української літератури. Її твори не лише цікаві та влучні, а й глибоко актуальні. Уже багато років вона залишається справжнім борцем з неправдою, показовістю, пристосуванством, а зброя її – твори. Вона вміє зачепити, змусити думати, мріяти та діяти.
 Поетичне слово Ліни Василівни Костенко наповнене високою духовністю, воно збагачує нас інтелектуально, звеличує душу і серце благородними, шляхетними почуттями, чарує несказанною красою слова.
 У час випробувань нації бачать справжню велич своїх поетів. Тих, чиє слово веде і надихає на боротьбу, надає їй високого смислу. Тих, чиє слово витримує випробування вогнем і стає пророцтвом. Таку пророчу силу має поезія Ліни Костенко. У ній все про наш біль, гордість і про наше майбутнє: "І хто б там що кому не говорив, а згине зло і правда переможе!".