ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятниця, 14 липня 2023 р.

Захопливе фентезі та детективні
 історії для підлітків
https://cdn.newsdaily.org.ua/images/11720/11720-11-1540377411.jpg
 Коли хочеться зануритися у дивовижні магічні світи, наповнені пригодами, чарами і незвичними істотами (і  навіть відчути себе супергероєм); якщо мріється помандрувати у часі, врятувати рідне місто, або приміряти роль справжнього детектива і розкрити загадковий злочин – а поміж тим знайти себе/справжніх друзів і, можливо, навіть кохання – запрошуємо тебе до таких різних, але просто фантастичних і  неймовірних історій від Видавництва Старого Лева!
 
 Дженніфер Белл 
"Дивовтеча"
  
 Коли юні Артур, Реня й Сесілія дорогою до школи беруться розслідувати загадковий вибух у будинку під номером двадцять сім, то опиняються в пастці у 2473 р. на борту корабля "Принципія", яким керує капітан Ісаак Ньютон. Загублені у Дивовтечі  цій епічній пригодницькій грі, що відбувається в реальності,  Артур, Реня й Сесілія змушені долати випробування в різних сферах і звертатися по допомогу до справжніх історичних героїв, щоб повернутися додому. Адже час, відведений їм грою, невпинно спливає...
 Дженніфер Белл 
"Легендаріум"
 
 Артур, Реня та Сесілія знову потрапляють у далеке майбутнє й опиняються в гущі карколомних випробувань РПГ  реальної пригодницької гри. Щоб повернутися додому, друзям доведеться взяти участь у турнірі Айронтайда, де оживають легенди усього Видимого Всесвіту, а будь-яке хибне рішення чи непродуманий крок  загроза життю. Чи не забракне їм сміливості, щоб впоратися з усіма надскладними завданнями, допоки спливуть відведені години? Чи мають шанс звичайні підлітки, загублені в часі, вибороти перемогу в неймовірно досвідчених суперників? І чи вдасться їм розгадати, хто такий той лиходій Дедлок  небезпечний усьому світові? 
Андрій Зелінський 
"Семенові зорі"
 
 У Старих Плавнях, що простяглися вздовж Борисфену з одного боку, а з іншого  оточені валом, живе юнак Семен. У нього дивовижні ясні сині очі, глибокі, як саме Небо. Хлопець кохає Василинку, вони планують побратися, навіть хату Семен облаштовує, щоби привести туди молоду дружину. Проте перед тим, як одружитися, хлопець вирішує помандрувати за вали, щоби побачити село з іншого боку. Та найбільша мрія Семена  навчитися запалювати зорі.
 Олена Захарченко 
"Метро до Темного Міста"
  
 Дев’ятикласник Марко випадково знайомиться з Любавою, дівчиною з Іншого Києва, хоча навіть не уявляє, якою небезпечною пригодою це стане для нього. Але чому це трапилося саме з ним? Можливо, причина криється у якійсь давній родинній таємниці Марка, про яку йому так не хоче розповідати мама? Та у хлопця немає часу на роздуми  потрібно рятувати Київ від нападу підступного Демона. Разом з Марком та Любавою на захист міста стають лицарі з минулого, українські герої і навіть потойбічні сили. Проте Демон так легко не здається і може накоїти багато лиха. Чи вистоїть Київ? 
Керолайн О'Доног'ю 
"Наші приховані дари"
  
 Шістнадцятирічна Мейв переживає складні часи. Минув майже рік, відколи вона відштовхнула свою найкращу подругу Лілі, щоб приєднатися до гурту популярних учениць. Утім, це не особливо змінило її статусу в школі. Прибираючи за покару шкільний підвал, званий ученицями Карцером, Мейв знаходить колоду карт Таро  і захоплюється ворожінням. Минає кілька днів, і ось Мейв уже популярна шкільна ворожка. Та її успіх нетривалий: після невдалої ворожби та сварки Лілі зникає безвісти. Що трапилося з нею? І чи вийде Мейв оволодіти своїм даром і виправити помилки, відшукавши Лілі?
 Маруся Щербина 
"Усі під підозрою"
 
 Остап мріє стати детективом. І ось трапляєть­ся нагода: у школі зникають козацькі монети! Звісно ж, хлопець одразу береться шукати злочинців. І не сам: виявляється, його брат Олег теж зацікавився дивним зникненням монет, як і Соня, новенька зі школи. Утім, розслідувати злочини  не лише дуже захопливо, а й важко, бо під підозрою опиняються геть усі. На друзів чекають шалені пригоди: загадкові справи, допити, справжнісінькі скарби і навіть замки з привидами. Чи вдасться юним детективам знайти винних?
Володимир Аренєв 
"Скарбничка історій"
 
 "Скарбничка історій"  це захоплива повість, у якій пригоди чекають на тебе на кожній сторінці, а ще — чудовий посібник з написання не менш захопливих історій з практичними порадами і завданнями. Як це поєдналося в одній книжці? Магія! А також  майстерність відомого українського письменника Володимира Аренєва, який і розкриває власні творчі секрети початківцям. Ніколи не давай обіцянок, яких не зможеш виконати! Ніколи-преніколи не намагайся допомогти тому, хто був ув’язнений три тисячі років! Але якщо вже візьмешся за це  готуйся до карколомних пригод, подорожей у часі та справжніх, а не казкових небезпек!