ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 27 липня 2023 р.

Читання на вихідні:  
літнє читання
 My Reading Picks: Spring Fling - What's Up? Media 
 Книжковий липень тішить розмаїттям чудових новинок від українських і закордонних авторів. Пропонуємо добірку найцікавіших книжок, з якими неодмінно варто познайомитись. Тож вибирайте, насолоджуйтесь, рекомендуйте друзям – і нехай все літо буде книжковим! 
 Іван Малкович "Анна Ярославна. 
Київська князівна  королева Франції"
  
 Почати відкривати Україну та її історію можна з самого дитинства. Мальована історична книжка про Анну Ярославну точно захопить ваших маленьких пізнайок. В ній поєднано два потоки оповіді – літописний і казковий. І це неодмінно дозволить дитині поєднати приємне з корисним.
Софія Андрухович 
"Жінки їхніх чоловіків. Старі люди"
 
 Перевидання двох ранніх книжок Софії Андрухович: збірки оповідань "Жінки їхніх чоловіків" та повісті "Старі люди" це повернення до історій непересічних і водночас буденних жінок і чоловіків, частіше все-таки жінок. Це історії про тілесність та ідентичність, про межі та їхню відсутність, про любов і проживання, злиття й відокремлення, пошук себе та в собі, спокусу, спокушання і відторгнення. Це калейдоскоп жінок, яких мрієш зустріти і хочеш уникати, а також історія однієї пари, у якої були роки за плечима, та не було старості, лиш велика любов і вміння бути тут і зараз, проживаючи кожну мить разом.
 Магда Стахуля 
"Ідеальна"
  
 Аніта рідко виходить з дому. Вона спостерігає за людьми крізь камери міського стеження – це її вікно у світ, яке дає змогу контролювати все й усіх. Забути про майже зруйнований шлюб, забути про дитину, якої вона так прагне. Віднедавна Аніта підозрює, що під час її короткої відсутності у квартирі хтось побував: у шафі вона знаходить сукні, яких не купувала, у торбинці – чужу косметику. Згодом вона лише утверджується у своїх підозрах: хтось забагато про неї знає. І втілює свій жорстокий, незрозумілий Аніті, план.
 Мітч Елбом "П'ятеро, 
котрих зустрінеш на небесах"
 П'ятеро, котрих зустрінеш на небесах 
 Одного дня, намагаючись врятувати маленьку дівчинку, Едді гине. У раю він зустріне п’ятьох людей зі свого земного буття  рідних, знайомих і незнайомців. Ті нагадають старому чоловіку, де вони перетиналися, як він змінив їхні долі, а вони  його, а також допоможуть переосмислити земне буття і збагнути, навіщо він насправді жив. Та Едді переймається лише одним: чи зміг він врятувати дитину? Відповідь на це питання він отримає від найнеочкуванішої людини…
Кімберлі Мак-Крейт 
"Чудове подружжя" 
 
 Заклик про допомогу від старого друга зі студентських часів Зака надходить у найгірший для нью-йоркської адвокатки Ліззі Кіцакіс час: зараз вона хотіла б знову проводити більше часу із чоловіком, щоб урятувати власний шлюб. Зака підозрюють у вбивстві його дружини Аманди, і він перебуває в сумнозвісній нью-йоркській в’язниці "Райкерз". Звісно, Зак стверджує, що невинний, і Ліззі йому вірить. Однак що більше жінка дізнається про шлюб Зака й Аманди, то більше в неї запитань. Що приховують Зак і його друзі з елітного району? Коли з’являється новий доказ, світ Ліззі перевертається догори дриґом. Намагаючись знайти вбивцю, Ліззі замислюється над тим, чи існує взагалі таке поняття, як вдалий шлюб.