ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 11 липня 2023 р.

 Книги зі смаком шоколаду
 
 Шоколад чарівний смаколик, що майя та ацтеки подарували світові, і дещо значно більше, ніж просто кондитерський виріб, адже він тішить, зігріває, надихає, наснажує, позбавляє суму і навіть лікує. Гіркий чи молочний, з горіхами чи родзинками, цедрою чи прянощами, у плитках, цукерках, печивках або й в запашному гарячому напої. В кав’ярні, в мандрівці, на роботі, в компанії друзів, на романтичному побаченні чи на самоті. Шоколад це завжди хороша ідея. Навіть коли йдеться про книжки, адже в світі так багато історій із шоколадним присмаком. Тож, давайте влаштуємо невеличку книжково-шоколадну дегустацію! 
 Надійка Гербіш 
"Книга Теплі історії до шоколаду" 
  
 Надихнути, втішити, додати солоду й радості. Ця книжка – збірник добрих, теплих, шоколадних, цілющих слів. Тут містяться історії про різних людей, життя, любов, слова, дружбу, смуток, пошуки, усміх, подорожі, домашню випічку, міста, кутові будинки, про велосипеди, кіно й картини, про музику, лікарні, студентів, книжки, про неосвітлені вулиці й старі листи, маленькі дрібниці й великі зміни. І дуже хочеться, щоби читаючи цю книжку, ви усміхалися. Смачного читання!
 Джоан Гарріс 
"Шоколад"
 
 У маленькому французькому містечку карнавал. І саме в цей час у ньому з’являються дві дивні особи доросла й дитина. Віана Роше та її дочка Анук приїхали, щоб подарувати мешканцям міста небачену досі розкіш цукерню. Місцевий священик обурений і ставить парафіян перед вибором церква або шоколад. Якби ж цукерки й шоколадки жінки, чиє волосся пахне вітрами далеких країв, не були такими смачними! Якби вона не вміла вгадувати, чого саме потребує кожен, хто заходить до її крамнички! Тоді у цьому містечку не сталося б стільки драматичних подій...
Роальд Дал 
"Чарлі і шоколадна фабрика"
 
 Чарлі і шоколадна фабрика   найпопулярніша книга Роальда Дала, одного з літературних батьків Джоан Ролінґ авторки "Гаррі Поттера". Жив собі бідний хлопчик, якому раз на рік на його день народження дарували єдиний дарунок маленький шоколадний батончик. Але хлопчик мав добре серце, і тому з ним трапляється неймовірна пригода, яка не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Можливо, це найзворушливіша повість нашого часу.
Йоанна Ягелло 
"Шоколад із чилі" 
 
 Вам доводилося куштувати шоколад із чилі, де солодкий смак поєднується з гіркотою? Саме його нагадує життя 17-річної Лінки, яка щойно вступила до омріяного ліцею. Вона відшукала давно втрачену сестру й нарешті розібралася у своїх почуттях до Адріана. Здається, перед нею чудове майбутнє. Проте не все так рожево. На навчання Лінці доведеться заробляти, мама не в стані сплатити за дорогий приватний ліцей, стосунки із сестрою теж не завжди ідеальні. Крім того, коханий їде навчатися до Лондона, а це означає кількамісячну розлуку. Лінка живе в очікування Різдва, бо тоді Адріан має приїхати до Польщі. Проте на неї чекає неприємний сюрприз. Що ж, може, кохання не завжди мусить бути солодким, як молочний шоколад? Може, воно нагадує шоколад із чилі?
 Стефані Бьорджис 
"Дракон із шоколадним серцем"
  
 Усі знають, що дракони люті й могутні. Юна Авантюрина вважає себе саме такою, але дорослі родичі не відпускають її саму з печери. Тож якось рішуче дитинча крадькома тікає з печери – і тут-таки потрапляє в пастку. Запашний трунок підступного мага перетворює войовничу драконку на беззахисну дівчинку. І вже немає гострих іклів, широких крил і вогню, що вивергається з пащі. Байдуже, наскільки сильнішою за людей була Авантюрина, – тепер вона одна з них. Неймовірні пригоди чекають попереду, адже тепер у її житті, окрім слабкого тіла, є нове пристрасне захоплення – шоколад.
 "Львів. Шоколад. Кам'яниці"
  
 Книга присвячена дивним будівлям. Кав'ярням і палацам, проклятим маєткам і покинутим фабрикам мармеладу. Стародавнім вокзалам і ратушам, перетвореним у музеї. В цих історіях різні герої та зовсім різні епохи, але об'єднують їх саме будинки. Якісь були побудовані як дар любові, в якихось здійснювалися злочини і зради, а якісь, здавалося б, непоказні і не варті уваги, навпаки ставали затишним захистом для цілого роду. Збірку сміливо можна використовувати як путівник, відкривати на будь-якій історії та сміливо вирушати в дорогу на пошуки своїх пригод.