ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 21 листопада 2023 р.

 15 ідей подарунків на 
День святого Миколая
 Подарунки на День святого Миколая 2017: що покласти під подушку 
 Щоб створити святкову атмосферу та посіяти відчуття дива в День святого Миколая, вистачить приємних дрібничок. Як їх підібрати, аби дитині було радісно та цікаво? Вікенд підготував добірку бюджетних ідей.
 1. Цукерки та солодощі. Класика. Ми, дорослі, часто скептично дивимося на подарункові набори цукерок, але діти сприймають їх інакше. Попри те, що сучасні дітлахи зазвичай добре знайомі з величезним асортиментом різноманітних солодощів, красивий пакунок  це завжди трохи про казку та чудеса.
 2. Книги. Скільки класних новинок на миколаївську та різдвяну тематику можна знайти в книгарнях! Чарівні та добрі історії, круті ілюстрації, захопливі сюжети  вийти з магазину з порожніми руками майже неможливо.
 3. Набори для творчості. Розфарбувати новорічні прикраси, зробити своїми руками свічку, зібрати скрап-листівку для бабусі, склеїти модель літачка  прості набори, які не потребують багато часу та спеціальних навичок, здатні принести максимум задоволення.
 4. Головоломки та конструктори. Іноді подібні іграшки захоплюють настільки, що дитина забуває про гаджети та ТікТоки. Як гадаєте, варто спробувати? Вибір на ринку великий, можна знайти навіть головоломки українського виробництва. А додатковий набір деталей для улюбленого конструктора ще ніколи й нікому не був зайвим.
 5. Настільні ігри. Вдала настільна гра може стати родинною розвагою на довгі зимові вечори. Обирайте динамічні веселі ігри, що вимагають уваги та швидкості,  і буде весело.
 
 6. Слайми, сквіши, поп-іти, симпл-димпли, антистрес-м’ячик. Це лише дорослим такі круті іграшки здаються мотлохом. Звичайна ж дитина, отримавши в руки щось з перерахованих речей, обов’язково прийде у захват  навіть якщо в неї вже є кілька найменувань з кожної категорії. Знайти розгадку цього феномену не намагайтеся, краще просто купляйте й даруйте.
 7. 3D-ручка, великий набір акварельних маркерів або професійних олівців. Ідеальний вибір для творчої дитини, яка любить малювати. Додайте до подарунка крутий папір  і щастю не буде меж.
 8. Розмальовки за номерами, пазли, алмазні мозаїки, набори для поробок з бісеру. Іншими словами — будь-які розваги для спокійного дозвілля, якими дитина захопиться надовго, а головне  тихо. Сюрприз дитині, що стане справжнім подарунком батькам.
 9. Прикольні капці. Домашнє взуття  це такий символ затишку та комфорту, що дарувати його хочеться, навіть якщо вдома тепла підлога, а у дитини вже є тапочки. М’які, кумедні, пухнасті, у вигляді улюблених персонажів  ну, як тут втриматися?
 10. Нова піжама або кігурумі. Зайвим не буде. Це майже як капці, але краще, бо в новій класній піжамі чи кігурумі можна й спати, й мультики дивитися. У них смачно пити какао, сидячі на підвіконні та спостерігаючи за сніжинками, зручно зранку вмоститися в кріслі з цікавою книжкою.
 
 11. М’ячі, скакалки, ракетки для настільного тенісу, пристрої для ліплення сніжків та інший інвентар для активної прогулянки. Усе, що можна взяти з собою в парк чи у ліс,  корисне. Сьогодні чи за кілька місяців, для самостійних ігор чи для розваг з друзями, маленьке чи велике  все треба.
 12. Оригінальна канцелярія, красиві блокноти. У пригоді точно стануть  навіть якщо пенал пухне від ручок та олівців, а рюкзак лопається від усіляких зошитів. Це ж красиво та корисно!
 13. Квитки на різдвяну виставу. Подарунок, який вимагає очікування. Але тим він і класний! Спочатку дитина отримає порцію радості від сюрпризу, потім  позитивні емоції, поки чекатиме потрібної дати, далі  купу щастя від самої події.
 14. Дитячий проєктор. Гаджет, який перетворює перегляд мультиків або фільму на незабутню подію з елементами дива та свята. Це ж майже як у нашому дитинстві  пам’ятаєте? Проєктор, діафільми, темрява… Казкові спогади, які Миколай може подарувати й вашим дітям.
 15. Портативна колонка або навушники. Оберіть крутий незвичний дизайн  і дитина буде у захваті.
 А про різку забудьте. За традицією старий чарівник Миколай слухняним дітям приносить подарунки, неслухам  лозинку. Але зараз наші діти такі бідосі, що класти під їхні подушки різочки, мабуть, жодна рука не підніметься. Тому це свято має пройти винятково як свято тепла, добра та подарунків.