ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 9 листопада 2023 р.

Добірка дитячих книг з новорічним настроєм
8 чудесних дитячих книг про Новий рік, Різдво і зиму для дітей 
 Зимова казка вже близько. Скоро-скоро почнеться сезон затишного зимового читання та приємних подарунків від Миколайчика. Тож зробили для вас добірку найбільш теплих і атмосферних дитячих книжок із новорічним настроєм  щоб ви могли привітати своїх маленьких читайликів чудовими книгодарунками.
Матіяш Дзвінка 
"Подарунок від Святого Миколая"  
 Щороку Олесь нетерпляче чекає приходу святого Миколая. Та ось після розмови з однокласниками у серце хлопчика закрадається сумнів: чи справді святий існує? Може, дарунки ховають під подушку батьки? Олесь дуже засмучений, та його чекає справжнє диво. Святий приходить до нього і запрошує в найдивовижнішу мандрівку у вічному часі. А ще наділяє особливим даром...
Надійка Гербіш 
"Одного разу на Різдво"
  
 У цій дивовижно світлій та домашній казці живе справжній дух Різдва. Родина їжачків  тато, мама та троє їхніх діток  не лише разом готуються до свята, переказують історію про народження Ісуса, а й приймають несподіваних гостей  двох маленьких ховрашат, які заблукали у лісі. Усі разом вони вчаться бути мудрими, розважливими і відкривати серця для доброти.
Ульф Старк 
"Різдво у лісі"
 
 Герой цієї книжки  гном Буркотун, розсердившись через втрачену шапку і рукавиці, не хотів святкувати Різдво. Та попри буркотливий характер і невдоволення усім довкола напередодні свята Буркотун робить багато дрібних і великих добрих справ. Він рятує джмеля, який може загинути від холоду. А ще  дає прихисток кроленятам, що в завірюху відбилися від дому, шукаючи гнома, без якого Різдво не настане.
Дж. К. Ролінґ 
"Різдвяна свинка" 
 
 …Джек дуже любить свою дитячу іграшку, Галну Слинку, яку він кличе ГС. Вона завжди була біля нього  у добрі й лихі часи. Але одного Святвечора сталася жахлива річ  ГС пропала. Однак у Ніч перед Різдвом стаються різні дива й несподіванки, і все довкола оживає, навіть іграшки… У найновішої Джекової іграшки на ім’я Різдвяна Свинка народжується зухвала ідея – вони разом із Джеком вирушають у страшенно ризиковану подорож до чарівної Країни Загублених, щоб порятувати улюблену ГС від жахливого Згубника...
Сільві Мішлен 
"Різдво у Великому дереві"
  
 На вершечку Великого дерева живе родина білок  тато, мама і троє білченят  Мельхіор, Бальтазар і Каспар (такі імена мали волхви, які принесли Ісусу дари на Різдво). Напередодні величного свята малюк Каспар кудись чкурнув, тож татусь вирушає на пошуки. Разом із ним маленькі читачі стрибатимуть з гілки на гілку, шукатимуть звірят і пташенят, розгортатимуть яскраві віконця із сюрпризами, щоб нарешті дізнатися, де сховалося білченя і його друзі, та як готуються до Різдва в цьому чарівному лісі.
Ганс Християн Андерсен
"Снігова королева" 
 
 Незважаючи на свою "холодну" назву, одна з найпопулярніших казок Андерсена вже двісті років зігріває серця маленьких і дорослих читачів. А в поєднанні з неймовірними ілюстраціями Владислава Єрка  ця книжка стане особливо актуальною напередодні зимових свят.
Туве Янссон, Сесілія Давідссон, Алекс Гаріді
"Різдво приходить у країну Мумі-тролів"
  
 Одного ранку в грудні урвався довгий зимовий сон родини Мумі-тролів. Світ за стінами будиночка змінився до невпізнання: щось біле й загадкове вкрило всю Долину Мумі-тролів, туди й сюди сновигали чепурулі й гемулі, обвішані подарунками й пакунками зі святковими наїдками та напитками. Усі перебували у схвильованому очікуванні чогось, що прямувало до Мумі-долини. Те загадкове Щось видавалося дуже небезпечним і називалося Різдвом.