ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 14 листопада 2023 р.

 Добірка нових детективів, які 
захоплять вашу увагу
 5 крутих детективів 
 Детективи дозволять на один вечір відірватись від реального життя й поринути у загадковий світ таємниць та заплутаних історій. Розв'язуйте головоломки, шукайте вбивцю чи крок за кроком розкривайте таємниці минулого – ці твори триматимуть вас у напруженні до самого кінця. У цій добірці 5 нових гучних детективів для поціновувачів жанру  з оригінальними сюжетами та актуальною тематикою. Влаштовуйтеся зручніше  і приємного читання!
 Еліс Фіні
"Камінь. Ножиці. Папір"
  
 Це захоплива історія пари, яка прожила в шлюбі десять років. Адам Райт  сценарист, який працює над трилерами, а його дружина Амелія працює в притулку для собак. У подружжя є традиція щороку обмінюватися подарунками, які символізують рік шлюбу, і щороку дружина пише своєму чоловікові сентиментального та чесного листа, який вона ніколи не дозволяє йому прочитати. Однак на десятий рік шлюбу в їхніх стосунках щось змінилося…  Після того як Амелія виграла поїздку в історичну каплицю на Шотландському нагір’ї, вона подумала, що це може відновити їхні стосунки. Проте чи подолають вони це випробування, якщо хтось із них бреше?
 Хізер Гуденкауф
"Гостя проти ночі"
  
 2000 рік. Уночі в Бердені хтось застрелив подружжя Дойлів у їхньому власному будинку. Тієї ж ночі тринадцятирічна Беккі Ален безслідно зникла… Так Джозі Дойл одразу втратила і батьків, і найкращу подругу. Наші дні. Вайлі Ларк приїздить до Бердену, щоб у порожньому, рипучому будинку на безлюдній фермі завершити роботу над своєю книжкою, і знаходить… примерзлу до землі дитину на передньому дворі, а пізніше  і бідолашну матусю, посеред дороги, з обвитими дротом ногами. Хто вона і від кого втікає разом зі своїм дитям? І чи можуть утікачі довіряти Вайлі? У цьому захопливому трилері, як минуле й теперішнє, переплітаються долі людей, які на перший погляд не мають нічого спільного.
Девід Іґнатіус 
"Квантовий шпигун"
Квантовий шпигун 
 Напрочуд актуальний і неймовірно захопливий шпигунський трилер відомого американського прозаїка і журналіста описує полювання офіцера ЦРУ Гарріса Чанга на китайського крота, що намагається заволодіти таємницями розробки надсекретного квантового комп’ютера. Книжка перегукується з реальністю настільки, що автор був вимушений попередити читачів, що його твір є все ж таки художнім. Динамічний сюжет, який так і проситься на екран, переконливі образи, поважне науково-технологічне підґрунтя, талант оповідача  от секрети майстерності Девіда Іґнатіуса. 
 Ярина Вовк
"Не плач, моя красуне"
  
 Рік тому кримінальна психологиня Михайліна Хижняк занадто захопилася розслідуванням і потрапила до рук маніяка, який знівечив їй обличчя. Старший слідчий Мирослав Зоря ледве встиг врятувати напарницю, застреливши злочинця. Після пережитого жінка вирішила покінчити з криміналом і відгородилась від усього світу. Та черговий злочин, який розслідує Зоря, вразив увесь відділок навіть не жорстокістю, а дивним збігом обставин: обличчя молодої жертви було порізане вщент. Мирослав упевнений, що ця справа може повернути Михайліні інтерес до роботи і до життя  і це спрацьовує.
Віолетта Євтушенко
"За зачиненими дверима" 
 За зачиненими дверима (Детектив)
 Так наївно ми вважаємо, що знаємо усе про людей, які нас оточують... Але, які ж вони насправді? Замовника ескорт-послуги вбивають у готельному номері. Але крім жертви в приміщенні знаходилося ще троє осіб, які спали під час скоєння злочину. За розслідування вбивства береться детектив Роберт Кеснер із вимушеною напарницею  повією Леєю. Чи вдасться їм розплутати клубок людської брехні, щоб дізнатися, як убивця залишився непоміченим, і хто ж насправді є антигероєм цієї історії?
 Девід Балдаччі
"Пасажир потяга о 6:20"
 Пасажир потяга о 6:20 
 Щоранку о 6:20 Тревіс Девін сідає на приміський потяг і їде на роботу. Девін бойовий офіцер, який несподівано для багатьох кинув службу і скніє на ненависній офісній роботі. Та одного дня все змінюється. Його колишня подруга Сара, імовірно, наклала на себе руки. Утім Тревіс має сумнів, що йдеться про самогубство. Він має розібратися, що насправді сталося, адже загадкові вбивства тривають… То що ж стоїть за ними?