ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

субота, 4 листопада 2023 р.

 Книги для вдосконалення пам'яті
 7 способів покращити пам'ять | Українська правда _Життя
 Сучасні книги допомагають нам не тільки відволіктися від буденних справ та швидкого ритму життя, а й дізнатися деякі секрети успіху. Книги для розвитку пам'яті популярні не тільки в Україні, а й у світі, адже люди хочуть удосконалювати свої вміння, щоб стати кращими у всьому. В пригоді стануть розумні книжки, які допоможуть прокачати ключові навички до рівня "Експерт".
 Девід Рок "Твій мозок у роботі. 
Як припинити відволікатися і 
працювати продуктивніше"
  
 Дослідник Девід Рок відповідає на питання про те, чому іноді буває важко зосередитись і як це зробити, коли ви не маєте жодної цінної ідеї для вирішення складних проблем. Позаяк спілкування потребує також концентрації і вірних рішень, автор розповість і про те, як бути ефективним комунікатором.
 Ідріз Зогай 
"Minne, або Пам'ять по-шведськи"
  
 Методика знаменитого тренера з розвитку пам’яті». Її автор запевняє, що опанувати цю науку може практично кожен, є тільки одна умова  регулярні тренування. А тренувати пам’ять за допомогою наведених вправ весело й цікаво. Проте ця книжка розрахована не тільки на спортсменів-мнемоніків: легко запам’ятовувати телефонні номери, імена людей, терміни важливих справ  усе це стане в пригоді будь-кому. Особливо, як уважає автор, це може бути корисним дітям  вони дуже швидко й легко опановують навичку запам’ятовування, що безумовно допоможе їм у навчанні.
Станіслас Деан "Як ми вчимося. 
Чому мозок навчається краще, ніж машина... Поки що"
 Як ми вчимося. Чому мозок навчається краще, ніж машина... Поки що (м'яка обкладинка) 
 Автор цієї книжки розповідає, як біологічні процеси в мозку сприяють навчанню людини в різні періоди  від немовляти до дорослого. Він розписує, як за допомогою інтуїції діти "завантажують" свій мозок інформацією  і як це потім сприяє змінам в когнітивній функції мозку. Вчені намагаються повторити з роботом ті моделі розвитку, які властиві для людського мозку, але постійно стикаються з тим, що біологічні особливості виявляються більш розвиненими за технічні конструкти.
 Майкл Мікалко "Штурмуй! 
21 спосіб мислити креативно"
  
 Креативності вимагає кожна сфера людської діяльності. Чи можна зі звичайної людини стати креативною? Так! У цій книжці  безліч вигадок, нестандартних підходів і нетипових вирішень типових питань. Сотні трюків, підказок, історій геніїв, головоломок, вправ та мозкових штурмів  креативу бути!
 Леонард Млодінов "Гнучкість. 
Пластичне мислення в епоху змін"
 Гнучкість. Пластичне мислення в епоху змін 
 Ця книга прийдеться до смаку кожному, хто цікавиться принципами функціонування людського розуму. Автор досить доступно пояснює суть та значення таких речей, як нестримна цікавість людини до всього нового та відкриттів, узагальнює величезний науковий доробок, що стосується механізмів нашого мислення. Особливу увагу він приділяє поняттю "гнучке мислення": розкриває його зміст, наводить чимало прикладів блискучої результативності цього типу мислення, а також пропонує кілька вправ, що допоможуть читачам попрацювати над його вдосконаленням.
 Рюта Кавашіма 
"Тренуй свою пам'ять"
 Тренуй свою пам'ять 
 Чи можна покращити свою пам’ять, тренуючись лише п’ять хвилин на день? "Так",  відповідає японський професор Рюта Кавашіма і доводить це своєю книжкою. Доктор медичних наук, провідний спеціаліст у галузі томографії, спираючись на результати сучасних досліджень, розробив комплекс тренувань, що лише за кілька тижнів зможуть поліпшити роботу вашого мозку. Нескладні щоденні вправи покращать вашу пам’ять і допоможуть повноцінно насолоджуватися життям.