ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

понеділок, 4 грудня 2023 р.

 "Моє життя без насилля"
 У межах Всеукраїнської акції "16 днів проти насилля" бібліотечні працівниці книгозбірні №3 організували 1 грудня для дев'ятикласників інформаційну годину "Моє життя без насилля".  Запрошені спеціалісти: Тетяна Сибіга  прокурорка Окружної прокуратури міста Хмельницького; Олександр Сівко  підполковник, начальник сектору протидії домашнього насильства Хмельницького районного управління поліції; Майя Чернова  психологиня мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, що працюють за підтримки UNFPA фонду ООН галузі народонаселення.
 Психологиня розповіла підліткам про такі види насилля, як-от: психологічне, фізичне, сексуальне, економічне. Також ознайомила з переліком платформ, на котрі можна звернутися, якщо особа потерпає від насильства. А ще розказала про коло циклічності насилля. Разом з тим спеціалістка запропонувала пройти тест "Домашнє насильство  вірус сучасного суспільства", основною метою якого було подолання стереотипності мислення та розвіювання міфів щодо проблем домашнього насильства.  Підполковник проінформував учнів про адміністративну та кримінальну  відповідальність за скоєння насильницьких дій.
 Пані прокурорка ж ознайомила дітей з Кримінальним кодексом, розповіла повчальну притчу та поділилася випадками з власної практики, котрі можуть зруйнувати майбутнє дитини, та закликала учасників не робити необдуманих вчинків.
 Загалом на заході працювали у форматі діалогу: учні могли поставити запитання, котрі їх цікавили, і отримати вичерпну відповідь. Бібліотекарі кажуть: "Завдяки участі висококваліфікованих спеціалістів урок був інформативним та дуже насиченим. Підлітки озброїлися потрібною інформацією та з користю провели час".