ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 12 грудня 2023 р.

Добірка нових дитячих книжок
 
 Тема війни, яка особливо яскраво проявилася в українському дитліті з початку повномасштабного вторгнення, досі залишається актуальною, адже війна триває. Поза тим сучасна література для дітей і підлітків аж ніяк нею не обмежується: за останні декілька місяців на полицях книгарень з’явилося чимало свіженьких видань найрізноманітніших жанрів і тем.
 Сергій Куленко 
"Казка про чарівний віхтик"
https://osvitanova.com.ua/ckeditor_assets/pictures/18178/content_02.jpg
 Коли одного дня зникає чарівний віхтик лісової феї, без якого все довкола похмурніє, звірята кидаються на пошуки. Та марно: віхтик ніде не загубився, і ні за чим не заховався, і нікуди не провалився. Його викрали! І тепер хочуть ним скористатися, щоб напасти на ліс! Чи вдасться звірятам захистити свою домівку? Чи зможуть вони повернути віхтик його власниці?
Галина Ткачук 
"Хто такі котулаки"
 
 Брати-близнюки Лев і Мирчик мріють навчитися перекидатися на диких звірів. Тому вирушають у селище вередливих відьом і відьмаків, де зустрічають свою прабабусю Малину Зловісну та двоюрідну сестру Ладу. Їм відкривається таємниця котулаків, однак це лише початок. Уклавши угоду з вередливими мешканцями Доброго Дуба, діти їдуть до Києва шукати легендарну бібліотеку Ярослава Мудрого. Які саме книжки потрібні котулакам? У чому полягають секрети хатини звірулаків і захаращених київських підвалів?
 Сашко Дерманський 
"Клуб врятованих. Непухнасті історії"
  
 Кіт Потап не дуже вірив у людей, а ще менше в дива. Собачка Жужа мало не стерла лапки, долаючи кілометри в пошуках безпечного місця. Кінь Оскар боявся заснути, а оленятка дуже лякали гучні звуки... Герої цієї книжки здолали чимало перешкод, але не втратили надії. Це оповідки про дружбу між тваринами й людьми, про віру в перемогу, а також про вірність, що долає всі перешкоди на шляху до тих, кого ми любимо. А ще про відповідальність перед тими, хто став невіддільною частиною нашого життя.
Юлія Рацебуржинська "Як створюють монстронароди? 
Книжка про пропаганду, дурнероб і Чухлера" 
  
 Що таке пропаганда? Як вона влаштована та чому здатна перетворювати цілі народи на монстрів? Про це ви дізнаєтеся з історії, яка трапилася на горищі будинку No3 на вулиці Сонячній. Там, як і на будь-якому іншому горищі, мешкають лепетунчики. Дві лепетунські країни  Доладиківство й Абищойство  мали досить пристойні стосунки, аж доки абищойці не обрали своїм першуном жадібного тирана Чухлера.
 Ірина Виговська, Вікторія Мурована
"Хоробрі казки"
 
 "Хоробрі казки"  це терапевтичні розповіді про досвід українських родин. Ці родини різні, як і всі ми, але кожна має свою історію життя в нових реаліях воєнного часу. В основу казок лягло дванадцять найважливіших тем: дружба, підтримка, розлука, доброта, солідарність, втрата, належність до спільноти, віра у спільну перемогу та інші. А головне, що кожна історія в цій книзі  зі щасливим завершенням. За час великих випробувань українці змінилися, згуртувалися, зміцніли. Читайте разом цікаві історії про дружбу, підтримку, сміливість і єдність. Пам’ятайте, добро завжди долає зло. А віра в перемогу зігріває і додає сил та хоробрості.
Оксана Лущевська
"Ці яблука вигадав геній!"
  
 Ця книжка  натхнення та мотивація для малих геніїв! Історія про те, як дитяче захоплення стало справою всього життя та переросло у винахід. Вона познайомить маленьких читайликів із найбагатшою помологічною колекцією у Європі та відкриє їм визначного українського науковця-садівника Левка Симиренка. Книжка-смаколик потрібна, щоб познайомити дітей з українським винахідником, розповісти історію виникнення сорту яблук Симиренка, обговорити з дітьми захоплення та хобі, надихнути їх іти до своєї мети.