ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 7 грудня 2023 р.

День української хустки
Українська хустка - символ багатовікової культурної історії, невмирущих  традицій і прадавній оберіг жіноцтва України – Офіційна сторінка Львівської  районної державної адміністрації
 7 грудня відзначається День української хустки. Вона здавна вважалася оберегом і символом патріотизму, свободи та любові. Тому активістки, які запровадили свято, ставили за мету відродження національних традицій і донесення історичних фактів про цей предмет гардероба.
 Хоча це свято досить молоде, але вже обросло традиціями. Наприклад, став дуже популярним у День української хустки флешмоб 
"Зроби фото з хусткою". Суть його полягає в тому, щоб вдягнути хустку, сфотографуватися в ній, після чого викласти світлину в соціальних мережах із тематичними хештегами. У флешмобі беруть участь українки з усього світу  викладають фото в бабусиних і прабабусиних хустках і фотографуються цілими сім'ями.
 А ви вмієте зав'язувати хустку? Пропонуємо навчитися зав'язувати "солоху". Майстер-клас активної читачки бібліотеки-філії №3 Ірини Павлової. Модель  подільська майстриня слова Галина Корицька. Гарного зимового настрою.