ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятниця, 22 грудня 2023 р.

 Пора добра й див: 
новинки про зиму та Різдво
 Як обрати книжку в подарунок дитині | Нова українська школа 
 Після торішнього затишшя цьогорічний передріздвяний репертуар українських видавництв вражає різноманіттям. Загалом серед них є молодіжні ромкоми, детективи, теплі, добрі і зворушливі оповідки, нові варіації на тему класичних різдвяних історій та різноманітні адвент-календарі. Схоже, що цього року книжки українських авторів переважають над перекладними. І в них прямо чи опосередковано, але присутня тема війна, розлуки, втрати дому й рідних людей. Але також і відчуття надії та сподівання на диво, яке часто трапляється на Різдво.
 Грася Олійко 
"Різдвяна шапка Янголинки"
 Напередодні Різдва Янголинка розсіює над містом святковий настрій. Коли це раптом вона зустрічає бездомне кошеня, яке потерпає від холоду й голоду. Маленькому треба допомогти, вирішує Янголинка. Адже Різдво  це час для добрих вчинків і святкових див…
" Іграшок повний будинок"
 
  Це адвент-календар для наймолодших читачів, збірка з 25-ти оповідань, які можна було б читати по одному до самого Різдва. Але можна й "проковтнути" по кілька за вечір, адже ці історії цікаві й легкі, та водночас лишають по собі післясмак важливих тем та ідей, які можна обміркувати. Тексти написані з любов’ю, теплом, добрим гумором.
Наталка Малетич 
"Кіт Левчик і Святий Миколай" 
 
 В одному незвичайному місті можна зустріти дуже незвичайного кота Левчика. Бо хіба звичайні коти працюють на посаді котячого мера? Коли в країні лихо, то не лише люди, а й коти беруться допомагати і рятувати тих, хто потребує допомоги найбільше. Тож Левчик працює, не покладаючи лап. А ще мріє вирушити в мандри, до своєї любої матусі-киці. Одного дня він наважується написати листа святому Миколаєві й розповісти про свою мрію...
 Анна Дьоміна, Саша Войцехівська, Таніта Маре
"Твоя різдвяна історія"
  
 Головний герой цієї історії  хлопчик Матвій, який з батьками переїхав із Херсона у Рівне, відчуває, ніби його Різдво зникло  йому геть бракує святкового настрою. Та незнайомець вручає йому книгу дивовижних історій, персонажі яких займаються різноманітними різдвяними справами  прикрашають ялинку, пишуть листи до святого Миколая, печуть ароматне печиво або пишні пампухи, прикрашають вікна витинанками, плетуть різдвяних Павуків чи майструють зірку для вертепу. 
 Іван Андрусяк 
"Різдвяні справи детектива Жерара

 Багато дітлахів уже знайомі із морськосвинським детективом Жераром. Він і заплутані справи розслідував, і відважно партизанив, коли Київщину окупували росіяни. Нова книжка Івана Андрусяка дарує шанувальникам жменьку свіжих, зимових пригод детектива Жерара, а заодно розповідає про деякі цікаві традиції  наприклад, святкування гуцульського Різдва.
 Тетяна Стрижевська 
"Різдвяний Бука"
  
 Бука  старовинний дух, який приходить у ніч на Різдво й забирає подарунки у неслухів. Але в нинішньому світі про нього мало хто пам’ятає. І коли Владика та його найкращу подругу Таську її бабуся страхає Різдвяним Букою, діти тільки сміються. Хто ж знав, що незабаром їм доведеться зустрітися з ним? 
Венді Лоджіа 
"Усе, що я хочу на Різдво" 
  
 Старшокласниця Бейлі  живе втілення Духу Різдва: вона обожнює цей сезон, залюбки носить смішні светри з оленями й слухає різдвяні пісні. У їхньої сім’ї є традиція  щороку влаштовувати для сусідів велику вечірку з обміном найрізноманітнішим різдвяним печивом, а сама дівчина має мрію  поцілуватися під омелою із хлопцем, який їй дійсно небайдужий. От тільки спочатку хлопця нема. А потім їх стає аж два  однокласник Джеймі, який виявляється глибшим і цікавішим, ніж їй здавалось у школі, і загадковий британець Чарлі…
 Джерело: Читомо