ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділя, 14 січня 2024 р.

Історії про подорожі 
у часі й просторі
  
 Уявіть, якби вам випав шанс щось змінити в минулому, виправити помилки чи обрати іншу долю. Чи змогли б ви відмовитись від настільки спокусливої пропозиції? Персонажі книжок нашої добірки вирішили ризикнути. Що з цього вийшло? Дізнавайтесь нижче.
 Рустем Халіл 
"Часу немає"
 Книга Часу немає - Рустем Халіл  (9789664480762) 
 Київський юрист Едем вважає себе невдахою: він смертельно хворий, не досяг успіхів у кар’єрі, а головне кохання свого життя втратив п’ятнадцять років тому. У мить найбільшого розпачу перед ним виникає джин і пропонує договір: безсмертну Едемову душу в обмін на можливість пожити чужими життями. Від залитої світлом телестудії  до темних коридорів влади, від пишних прийомів мільярдерів  до обшарпаних стін дитячого притулку, від відкритого вітрам даху хмарочоса  до зали Небесного суду, куди ніколи не добирався вітер... Багатство, влада, слава і любов закрутяться у вирі однієї угоди, яка змінить долі всіх, до неї причетних.
 Вікторія Шваб 
"Незриме життя Адді Лярю"
 Незриме життя Адді Лярю
 Далекого 1714 року у Франції одна дівчина укладає фаустівську угоду, щоб отримати вічне життя. Але угода виявляється прокляттям: тепер її забуватимуть усі, кого вона зустріне на своєму шляху. Так починається неймовірне життя Адді Лярю, її приголомшлива подорож століттями і континентами, історією і мистецтвом, під час якої вона шукає способу залишити слід у світі. Проте одного дня, триста років по тому, все змінюється, коли Адді в одній непримітній книгарні натрапляє на юнака, який пам’ятає її ім’я.
Бен Елтон 
"Знову й знову"
%D0%97%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%83+%D0%B9+%D0%B7%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%83 - фото 1 
 Г'ю Стентон  спецназівець у відставці і знаменитий авантюрист, найсамотніша людина на світі. Ті, кого він знав і любив, ще не народилися. Можливо, тепер і не народяться ніколи. Тільки Стентон знає, що гряде велика страшна війна. Колективне самогубне безумство, яке зруйнує європейську цивілізацію і занурить у страждання мільйони людей. Двадцяте століття стане століттям Великої війни, яка забере сотні мільйонів життів. І тільки Стентон це знає, тому що для нього це століття  вже історія: він прибув з майбутнього, скориставшись відкриттям Ісаака Ньютона, яке той заповів оприлюднити через століття після його смерті... 
Кейт Аткінсон 
"Життя за життям"
Життя за життям 
 Урсула Тодд заходить до мюнхенського кафе в листопаді 1930 року, замовляє гарячий шоколад і стріляє в серце чоловіку, який ще не встиг стати фюрером. Хоча насправді все починається не так: Урсула Тодд народжується 11 лютого 1910 року й одразу помирає. Народжується 11 лютого 1910 року й у дитячому віці тоне в морі. Народжується 11 лютого 1910 року й гине під час бомбардування Лондона. Народжується 11 лютого 1910 року, виходить заміж за німця, чаює з Гітлером, гине в поруйнованому Берліні. Народжується 11 лютого 1910 року і...