ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 11 січня 2024 р.

Відкривайте книжкову Азію
 Круїзи Азія - ціни та відгуки про морські лайнери Азією
 Азійська культура – одна з найбільш загадкових і в той же час найцікавіших у світі. Сьогодні запрошуємо зробити ще один крок до відкриття книжкової Азії, адже ми підготували добірку цікавих видань від азійських авторів, з якими точно варто познайомитись. Тож читайте – і розширюйте внутрішні горизонти.
 Yakaboo
 Тосікадзу Кавагуті
"Доки кава не охолоне" 
 Доки кава не охолоне 
 У цій невеличкій кав'ярні вже понад століття подають найсмачнішу каву. Тут можна посидіти за філіжанкою цього гірко-солодкого напою, відволіктися від буденних проблем і... вирушити в подорож у часі. Щоб зустрітися з коханим, з яким вас колись розлучили кілометри. Знову хоча б на мить побачитися із сестрою, яка загинула в автокатастрофі. У кожного свої причини побувати в минулому. Проте є умова: встигнути повернутися в майбутнє, доки кава не охолоне... 
 Котаро Ісака
"Швидкісний поїзд" 
 Швидкісний поїзд 
 Із Токіо до Моріоки вирушає швидкісний поїзд  шінкансен. На перший погляд, усі його пасажири  цілком звичайні люди, які їдуть у своїх буденних справах. Сатоші  здається звичайним школярем, але при цьому абсолютний психопат. Він розумний, хитрий та вкрай небезпечний. Кімура  колишній кілер, а тепер простий роботяга та алкоголік у зав’язці. Мандарин та Лимон  двоє найманців екстракласу. Судзукі  добродушний шкільний вчитель. Нанао  "найневдатніший убивця у світі", прозваний так тому, що все його життя  це суцільна низка неприємностей.
 Кадзуо Ішіґуро   
"Не відпускай мене"
  
 Це роман з елементами наукової фантастики та антиутопії, розповідь про пошук відповідей, любов, дружбу, пам'ять, надію і безвихідь. Кеті, головна героїня книжки, намагається зрозуміти та прийняти своє дитинство і юність у привілейованій школі-інтернаті Гейлшем та поза нею, свою інакшість від людей та обране для самої Кеті та її найближчих друзів призначення бути донором. Це довга дорога зі спогадів, відчуттів, одкровень, які поволі вибудовують для героїв нову картину світу.
 Шунмьо Масуно "Спіймай дзен життя. 
Японські практики, що ведуть 
до спокою та радості"
 Спіймай дзен життя. Японські практики, що ведуть до спокою та радості 
Втомилися від повсякденного стресу? Відчуваєте, як індикатор енергії падає до мінусової позначки, а гармонія та спокій досі не віднайдені? Стоп! Зупиніться. Вдих-видих. Час жити просто. У своїй книжці дзенський монах Шинмйо Масуно пропонує прості й практичні поради стосовно того, як жити повнішим і щасливішим життям. Автор закликає прибрати з нього увесь мотлох і акцентує увагу на мінімалізмі, поєднуючи мудрість століть із сучасністю… 
Нацуме Сосекі
"Ваш покірний слуга кіт"
  
  Ваш покірний слуга кіт (Бібліотека світової літератури) 
 Твір висміював звичаї суспільства початку XX століття, вражав описами самобутньої японської культури та ще й містив великий обсяг історичних, філософських і літературних коментарів. А хто із сучасних читачів відмовиться поглянути на світ очима освіченого й іронічного кота, який так багато може розповісти про недосконалість людського буття?