ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середа, 31 січня 2024 р.

Гостросюжетні трилери і 
чому їх варто прочитати
 Найкращі українські трилери року. Суб'єктивний топ трилероїда - Блог  Yakaboo.ua
 Трилери захоплюють читачів та читачок своєю напруженою атмосферою, таємницями та героями, яких підозрюєш з кожною сторінкою все більше й більше...Від цих творів просто неможливо відірватись, адже ви не зможете спокійно спати, поки не дізнаєтесь, чим же все закінчилось. І нижче ми представили вашій увазі добірку гостросюжетних трилерів, сюжет яких неабияк полоскочуть ваші нерви.
Даян Чемберлен 
"Велика брехня у маленькому місті" 
Акція! Велика брехня у маленькому місті, Даян Чемберлен - купити. Книга  дешево | Книгарня «Є»
 Північна Кароліна, 2018 рік. Життя Морган Крістофер зруйноване. Вона бере на себе провину за злочин, якого не скоювала, і сідає до в’язниці. Мрію про успішну мистецьку кар’єру довелося б залишити в минулому, якби не пропозиція від таємничого відвідувача: якщо дівчина зможе відновити стару фреску на поштовому відділенні в південній частині міста, вона миттєво вийде із в’язниці. Морган не розуміється на реставрації, але погоджується, бо відчайдушно хоче на волю. Однак те, що вона знаходить під шаром пилюки, вражає її.
 Катерина Орловська
"Краще не читай"
 Book image 
 Сім’я, що втрачає дім, опиняється на хуторі під Києвом, серед безмежних фруктових садів. На позір звичайний будинок ховає чимало таємниць. Доньці доведеться швидко подорослішати. Матері  зустрітися з нав’язливим страхом смерті. Та найбільше випробування випадає батькові, письменнику, що вважає себе невдахою. Він має шанс нарешті стати визначним автором, та чим доведеться платити за такий дарунок долі? Це історія про пошук опори, коли втратив усе. Про травму, яка маскується, аж доки не оголиться у момент найбільшої вразливості. Про мистецтво і про жертви, на які можна піти заради нього.
 Кріс Тведт
"Диявол в деталях"
 Диявол в деталях
 У спортивному центрі в Берґені скоєно вбивство. Найманого вбивцю швидко заарештовують, але вже за кілька днів його знаходять мертвим у камері. Підозра у замовленні вбивства падає на місцевого ґанґстера Петера Ульсена. Все вказує на його провину, але адвокат Мікаель Бренне в цьому не переконаний. У справі занадто багато деталей, які не поєднуються. Одного разу ввечері хтось стукає у двері дому Бренне. Це Петер Ульсен. Він втік із в’язниці, бо був попереджений, що його там можуть убити. Мікаелеві нічого не залишається, як прийняти небажаного гостя, адже той погрожує оприлюднити щось таке, що може коштувати йому адвокатської кар'єри.
 Поліна Кулакова
"Я пам'ятатиму твоє обличчя"
 Book image
 Після трагічної втрати коханої Андрій пристає на пропозицію друга й вирушає пожити за містом. Здавалося б, свіже повітря, мальовнича природа і будинок біля озера, омріяний коханою,  найкращі умови, щоб прожити скорботу й угамувати біль. Проте замість очікуваного спокою Андрій із другом опиняються в епіцентрі розслідування жорстокого вбивства. Зненацька перед очима оживає місцева моторошна легенда проклятого озера, що починає тісно переплітатися з реальною загрозою, стираючи межі між дійсним і вигаданим. З кожним кроком герої, наражаючись на небезпеку, наближаються до шокуючої правди, прихованої в глушині.
 Ґіліян Флінн
"Темні кутки"
 Темні кутки 
 Ліббі Дей було всього сім років, коли її старший брат убив усю їхню родину, поки сама Ліббі ховалася. Саме її свідчення допомогли його ув'язнити. Аж одного дня вже дорослу Ліббі запрошує так звана Карна спілка, яка зібрала любителів реальних злочинів і члени якої переконані, що Бен не винен. Так, Бен бавився наркотиками і диявольщиною, усе містечко було налаштоване проти нього, та чи був він насправді здатен на вбивство? Ліббі доведеться покопатися в минулому власної родини, щоб відкрити правду  хай якою болісною вона може виявитися.
 Рут Веа
"Поворот ключа"
Поворот ключа 
 Ровен Кейн випадково натрапляє на вакансію  сім’ї із чотирма дітьми потрібна досвідчена нянька — і надсилає резюме. Отримавши роботу, жінка вражена розкішшю, в якій живе родина Елінкортів. "Розумний будинок", неймовірні панорами Шотландії, щаслива сім’я… Усе здається надто бездоганним, щоби бути правдою. І вже наступного дня Ровен потрапляє у справжній кошмар  жахіття, що не піддається логічним поясненням і закінчиться смертю дитини.