ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 28 лютого 2024 р.

 Бізнес-література 
від українських авторів
Кращі бізнес-книги, які варто прочитати підприємцям 
 За роки незалежності бізнес-література мала стабільну аудиторію в Україні, щоправда, це були виключно перекладні видання і майже повністю експортовані з росії книжки. Але варто з п’єдесталу скинути російських видавців, як в Україні з’явилися добрі переклади бізнес-книги, а в останні 3 роки все більше знавців справи у супроводі з добрими редакторами випускають книжки про бізнес по-українськи. Пояснюємо в добірці від Читомо, яку практичну користь отримає читач з книжок про графічний дизайн, комунікаційні стратегії та роботу з аудиторіями, проєктний менеджмент, культурну та економічну дипломатію, фриланс та продюсування бренду. 
Наталя Удріс-Бородавко
"Графічний дизайн з українським обличчям" 
 https://i.allo.ua/media/catalog/product/cache/3/image/736x512/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/import/4473592116302486.jpg
 Графічний дизайн сучасної України розвивається шляхом винайдення унікальності на світовому ринку, а також презентації національної ідентифікації з урахуванням актуальних трендів. В цій практиці вже реалізовані потужні проєкти, які можуть бути орієнтирами зазначеного напрямку. Книга охоплює такі теми: огляд реалізованих проєктів, методи проєктування продукції з національною української ідентичністю, семантика, до якої варто звертатися у розробках, шляхи формування світогляду та духу українського графічного дизайнера.
 Діна Волинець "CURLY менеджмент. 
Як управляти проєктами, не зраджуючи собі"
 https://img.imageboss.me/vsl/width/767/2023-11-16/d2ceb624_b386_11ed_817d_0050568ef5e6_87268b34_c249_11ed_8181_0050568ef5e6.jpg
Ми всі плануємо в блокнотах і на папірцях, у програмах та каскадних схемах, розробляючи проєкти, складаючи списки на день або на рік. Але скільки пунктів із тих планів ми виконуємо насправді? Опитування свідчить, що в найліпшому разі  70 %, у середньому  не більше ніж 50 %. Припустімо, що ви дійсно рухаєтеся згідно з планом і знаєте, чого волієте досягти. Але чи отримуєте ви задоволення від цього процесу? Ця книжка розповість, як, додавши до класичного проєктного менеджменту кілька кроків, можна залишатися фанатом планування і стратегування, але при цьому не вигорати й не витрачати час на те, що для вас неважливо.
Тетяна Гонченко "Фриланс здорової людини. 
Стоп’ятсот лайфхаків від замовників і виконавців"  
Фриланс здорової людини. Стоп'ятсот лайфхаків від замовників і виконавців - Vivat 
 Якихось 10 років тому фрилансери вважалися «безробітними з халтурками» і трошки фриками. Зараз фриланс на своєму піку: якщо можна працювати віддалено, навіщо прив’язуватися до одного роботодавця?! Але як порахувати прайс на свої тексти? Як не потонути в прокрастинації? Як вести переговори із замовниками й не провалювати дедлайни? Авторка цієї книжки провела два десятки інтерв’ю з досвідченими виконавцями та наймачами, щоб вивести формулу комфортного фрилансу. Вийшла добірка історій і лайфхаків для тих, хто давно мріяв звільнитися в нікуди.
 Олександра Фідкевич "Як начинити гадюку салом. 
Рецепт створення бізнесу на творчості" 

 Як побудувати бізнес на творчості в українських реаліях? Як заробляти на своїй креативності? Авторка пояснює: як вибудувати свою бізнес-модель; як досліджувати свої цільові аудиторії і як з ними працювати; чому важливо знати свої ключові ресурси, визначити свою місію та цінності і як це зробити; які методи використовувати, щоб досягти бажаних результатів; про роль соцмереж у побудові бізнесу і як до них підходити; про стратегічне планування і бюджет; як сформувати команду мрії і як побудувати здорові відносини з колегами; про роль піару та як створити вдалу комунікаційну стратегію; як реагувати на хейт та як працювати з фанами; як поводитися у кризових ситуаціях; зрештою, як смакувати результатами.
 Майкл Воткінс "Перші 90 днів. 
Перевірені стратегії, як підкорити нову посаду"
 
 Майкл Воткінс покроково описує процес переходу на нову посаду і дає базові принципи прискореної адаптації на новому місці. Вони допоможуть вибудувати план дій і навести лад у думках. А для кращого розуміння й закріплення ідей кожен розділ книжки містить практичні поради, чекліст і систему самооцінювання. Для кожного, хто прагне кар’єрного зростання та розвитку, хто не бажає зупинятися на досягнутому і хоче навчитися швидко й ефективно опановувати нові посади. Прочитавши книжку, ви набудете цінних знань про те, як успішно і швидко адаптуватися на новій роботі. Це універсальний посібник із кар’єрного розвитку для менеджерів будь-якого рівня.
 Бодо Шефер, Карола Ферстль
"Гроші йдуть жінкам на користь" 
 
 Сучасні жінки давно чекали на цю книгу. Адже досі у своїх фінансових справах вони цілком покладалися на чоловіків або взагалі не приділяли грошам належної уваги. Тепер із цим покінчено! Настав час вашої фінансової незалежності! Бодо Шефер і Карола Ферстль наочно демонструють усім представницям прекрасної статі, наскільки легко й успішно вони можуть впоратися з роллю свого особистого "міністра фінансів". Для широкого кола читачів.