ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятницю, 29 грудня 2017 р.

12 подарунків 
для книголюба
https://vsiknygy.net.ua/wp-content/uploads/2017/12/4372c014a01a0b15443a8e0ad7cba90e.jpg
  Реклама Coca-Cola вже на екранах телевізорів, тож час подумати про новорічні подаруночки друзям. Але що, як ваш друг – заклятий книголюб, ще й досить вибагливий? З книгою можна прогадати (раптом вже читав чи не сподобається). Спеціально на випадок важкого вибору ми підготували добірку нетипових книжкових подарунків.
Подарунковий сертифікат  на книги
   Якщо друг-книгоман мріє про поповнення своєї бібліотеки, а ви не знаєте, чим можете допомогти, то така картка стане ідеальним рішенням проблеми. Вам не потрібно обмірковувати, яку ж книгу купити, а йому приємно мати під рукою квиток до світу літератури. Де придбати? Та у будь-якій книгарні. Такий сертифікат є навіть окремо у багатьох видавництв, тому з цим проблем точно не виникне.
 Книжковий ланч-бокс
  Здивовані? А це доволі крута штука, адже читачам-фанатикам теж підкріпитись треба. Це як своєрідна метафора "Книги їжа для розуму", а в нашому випадку ще й для шлунку.
Підставка для книги
  Справжнє уявлення про те, якою ж важкою може бути навіть тоненька книга, мають лише ті, хто  третю годину  підряд не може відірватися від прочитання захопливого сюжету, коли руки вже німіють тримати, а  слизька палітурка наполегливо не хоче лежати в зручному становищі. Тоді  ж на допомогу може прийти чудовий подарунок від близької тобі людини ЇЇ Величність Підставка. Особливо корисною підставка буде кулінарам, які готують за книжковими рецептами. Вона звільняє руки і запобігає забрудненню сторінок.
Книжкові закладки
  Закладки не в моді? О, ви помиляєтесь, книга без неї, як дівчина без сережок. Фанати читання не генії, щоб  щоразу запам’ятовувати 453-тю сторінку, до того ж закладка може стати крутим книжковим аксесуаром. Її можна придбати у будь-якій книгарні або ж змайструвати самому. Незвичні об’ємні закладки можна знайти у книгарні-кав’ярні "Моя книжкова полиця". Вони нагадують персонажів, схованих між сторінками книжки.
Букбокс
  Якщо ви все ж вирішили, що кращого подарунку, ніж книга немає, і вирішили ризикнути з її покупкою для друга, то чому б не зробити це оригінально? Наприклад, замовити диво-коробочки із найкращими книгами, смачними подарунками та затишною атмосферою. Та, якщо ви впевнені у власних силах, то можна спробувати створити такий супернабір самостійно.
Парфуми із запахом книг
   Всі, напевно, вже чули про цей дивно-дивовижний аромат, над створенням якого попрацював відомий видавець  Герхард Штайлд. Тепер цей парфумний "делікатес" можна придбати й в Україні, і порівняно з іншими флаконами для тілесних пахощів достатньо недорого. Лише уявіть реакцію подруги чи друга на такий сюрприз. Напевно, перші півгодини ви точно не відірвете їх від поглинання ароматів святково подарунку.
Світильник-підсвітка для сторінок
 
  Якщо ваша близька людина має звичку читати при тьмяному світлі вночі, світильник-підсвітка для сторінок подарунок спеціально для неї. Це гарний спосіб попіклуватися про здоров’я ваших друзів-книгоманів.
Фото-штори "Книжкова шафа"
 
  Ви навіть не уявляєте, яку круту атмосферу можуть створити для фаната літератури книжкові декорації. Іноді так хочеться просто заховатись ненадовго у своїй маленькій бібліотеці й поринути у світ, створений автором. І як класно, коли в тебе є такі магічні штори, заслонивши які, поринаєш у нову реальність.
Сумка-книга
   Тут без коментарів. Саквояжик ще нікому не був зайвий така річ потрібна всім. Тим паче, якщо він має унікальний книжковий дизайн. Знаємо-знаємо, ви вже теж собі захотіли такий придбати.
Літературне тату
   Для поціновувачів української літератури, які хочуть закарбувати улюблений вислів митця надовго, чи не найкраще підійде новинка проекту тату-перебивачок від "Платформи". Серед десятків проілюстрованих цитат ви точно знайдете потрібну вам картинку.  Якщо ж вагаєтеся з вибором, купіть другові всі 10 татуювань одразу. Дозвольте близькій вам людині тілом відчути зв’язок з улюбленими текстами.
 Сережки-книжки
  Мода на прикраси постійно міняється, на книги ж ніколи. Тож прекраснішого аксесуару, ніж книго-сережки, для вашої подруги не знайти. До речі, створити такий аксесуар під силу навіть школяреві, тож спробуйте і вам вдасться.
Книжка-сейф
   Якщо ж друг має звичку щомісяця відкладати певну суму на похід до книгарні, то найкращою мотивацією не використовувати ці кошти на інші потреби може стати книга-скарбничка, тягнучи руки до якої, одразу згадуєш про мету своїх заощаджень і бажання використати кошти іншим шляхом відпадає. Насправді, в такий надійний сейф друг може покласти будь-що цінне  для стовідсоткового збереження. Що вже й казати про естетичний бік такого подарунку сидиш і милуєшся яскравою палітуркою гарної книги.
  Список, звичайно, можна продовжувати. Подарункові магазини часто пропонують одяг, аксесуари, посуд, текстиль з літературним принтом у стилі "Я люблю книжки". Зайшов, обрав, купив
усе просто. Книжкова тематика подарунку дозволяє й зекономити, написавши на футболці улюблену цитату друга, роздрукувавши листівки з улюбленими книжковими героями друга, доповніть все солодощами, чаєм і найкращий новорічний подарунок готовий.  
  Джерело: Друг Читача