ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 13 грудня 2017 р.

Література про 
виховання дітей
  Ці книги стануть у нагоді в складних ситуаціях, а також допоможуть мамам і татам краще зрозуміти своїх дітей. Такий матеріал буде цікавий як молодим, так і більш досвідченим батькам.
 Джулі Літкотт-Гаймс "Як виховати дорослого. 
Підготовка до успішного життя"
  Батьківська гіперопіка, на думку Джулі Літкотт-Гаймс, уже набула масштабів катастрофи. Сучасна молодь не готова найближчим часом перебрати на себе відповідальність за долю країни. Ба більше, вона не готова навіть відповідати за власне життя. На численних життєвих прикладах і багаторічних дослідженнях авторка показує, що батькам насамперед потрібно не перевиховувати дітей, а змінюватися самим. На прикладі власної родини авторка демонструє як вирватися з лабетів надмірної опіки щодо власних дітей, і перестати поповнювати лави "батьків-квочок". 
Мері Шіді Курсінка 
"Виховання надзвичайної дитини" 
  Цей посібник допоможе впоратися і знайти спільну мову з надто активними, емоційними, вразливими, чутливими і наполегливими дітьми. "Виховання надзвичайної дитини" – книжка про те, як зробити життя батьків і дітей значно легшим, цікавішим, змістовнішим і, головне, щасливішим. У цій книжці талановитий педагог і дбайлива мама Мері Шіді Курсінка ділиться з батьками унікальним досвідом, інформацією і стратегіями виховання, набутими за багато років роботи в дитячому центрі. Вона допоможе вам зрозуміти причини дивної поведінки дитини, знайти її сильні та слабкі сторони, гасити конфлікти й емоційні атаки, обрати школу, вирішити проблеми із засинанням і прокиданням. Кредо авторки – "Головне – розвиток, а не досконалість" – стало принципом виховання у мільйонах сімей по всьому світі. 
Джон Медіна "Правила розвитку мозку дитини" 
  Що може зробити жінка під час вагітності для розвитку своєї дитини Що більше впливає на майбутнє дитини генетика чи виховання Як впоратися із роздратуванням і спалахами люті Молекулярний біолог та батько двох дітей Джон Медіна руйнує міфи про розвиток мозку дитини і відкриває очі на справжню суть популярних методів, препаратів та іграшок, які начебто зроблять вашу дитину генієм. У чарівних і кумедних історіях автор ділиться педагогічним досвідом і розповідає, що сучасна наука дізналася про розвиток мозку.