ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 15 лютого 2018 р.

5 рецептів млинців 
від Дарії Цвєк
 
 Старий Лев зібрав для вас кілька рецептів від відомої галицької кулінарної майстрині Дарії Цвєк. Певні, серед цих варіантів кожен знайде собі щось до вподоби. І не забувайте, що присмачити млинці можна будь-чим – сиром, медом, шоколадом, джемом, фруктами, сметаною – усім, що ви любите найбільше! Рецепти подані із книги "Солодке печиво".
 МЛИНЦІ ЗВИЧАЙНІ
  Інгредієнти: 400 г борошна, ½ л молока, 10 г дріжджів, 2 яйця, ¼ склянки вершків або сметани.
  Приготування: Борошно поділити на дві рівні частин. З однієї частини борошна, молока і дріжджів зробити розчину і поставити в тепле місце, щоб підійшла. Тоді додати жовтки і решту борошна, добре вибити ложкою, влити вершки і вимішати з піною збитих білків. Тісто поставити в тепле місце, щоб підійшло, і тоді смажити, обережно набираючи ложкою. Готові млинці полити розтопленим вершковим маслом.
  ***
 МЛИНЦІ З МАННОЇ КРУПИ
  Інгредієнти: 2 склянки молока, 200 г манної крупи, 1 яйце, 50 г цукру, 100 г вершкового масла, на кінець ножа солі.
  Приготування: Зварити на молоці манну крупу з цукром. Як загусне, посолити до смаку, охолодити, додати яйце, масло і старанно вимішати. Смажити на гарячій сковороді. Подавати з варенням.
   ***
 МЛИНЦІ ЗДОБНІ
  Інгредієнти: 300 г борошна, 50 г вершкового масла, 4 яйця, 3 склянки молока, 30 г цукру, ванілін.
  Приготування: Розтерти жовтки з цукром, розтопленим вершковим маслом та борошном, поступово підливаючи молоко. Цю масу поставити на вогонь і розмішувати, поки загусне, не доводячи до кипіння. Тоді охолодити, вимішати з піною збитих білків і смажити на сковороді. Подавати з варенням. Млинці можна скласти у змащену маслом каструлю, перекласти варенням і злегка запекти.
МЛИНЦІ ПШЕНИЧНО-ГРЕЧАНІ
  Інгредієнти: 200 г пшеничного борошна, 200 г гречаного борошна, 1 склянка молока, 1 ст. ложка розтопленого вершкового масла, 10 г дріжджів, 2 яйця.
  Приготування: Пшеничне борошно розчинити теплим молоком з розтопленим маслом і дріжджами та добре вимішати. Поставити в тепле місце, щоб розчина підійшла. Тоді посолити, додати жовтки, гречане борошно і знову дати підійти. За годину перед смаженням тісто добре вибити ложкою, влити піну збитих білків, вимішати і знову поставити, щоб підійшло. Після цього смажити на гарячій сковороді.
   ***
 МЛИНЦІ З ЯБЛУКАМИ
  Інгредієнти: 250 г борошна, 3 яйця, 50 г цукру, 1 склянка сметани або кефіру, 500 г яблук.
  Приготування: Розтерти жовтки з цукром, додати борошно, сметану і приготувати рідке тісто. Вимішати його з піною збитих білків, а потім з пошаткованими яблуками. Посмажити на гарячій сковороді, потім посипати цукровою пудрою з ваніліном. Замість яблук можна використати ревінь, порізаний на маленькі шматочки.