ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 20 лютого 2018 р.

Що дієвіше: онлайн-навчання 
чи традиційні підручники?
Random
  Результати трирічного дослідження, проведеного вченими з Університету Орегону (США), показали, що інструментарій онлайн-навчання може допомогти суттєво поглибити знання школярів з різних дисциплін та сприяє кращому засвоєнню інформації.
  Дослідники створили чотири інтерактивних блоки онлайн-уроків для різних дисциплін, якими могли користуватися учні та викладачі за допомогою комп'ютерів або планшетів. Їх використовували у 13-х середніх школах у двох штатах США. Загалом експеримент охопив понад 2300 учнів та 71 вчителя. 
  Уроки включали перегляд відео, навчальні ігри, віртуальні експерименти та комунікацію з однокласниками онлайн. Також школярам допомагали функції озвучення текстів, спливаючі елементи з визначеннями слів, інтерактивні діаграми, електронний нотатник тощо.
  Попередньо вчені визначили рівень знань учнів. Після залучення до навчання інтерактивних уроків успішність школярів зросла на 18% у сфері наукових знань та на 15% в гуманітарних сферах, зокрема у вивченні англійської мови. При цьому учні, які навчалися за традиційними підручниками, показали не такі хороші результати: школярі змогли засвоїти лише на 5% більше інформації, ніж до початку експерименту. Дослідження також показало, що ефективність онлайн-навчання була особливо помітною для менш здібних учнів.
  "Добре продумана навчальна технологія дійсно працює, зменшуючи різницю у науковій грамотності серед різних груп людей. Технологія створює цікаве середовище для навчання та мотивує, і ми тільки починаємо розуміти, як можемо ефективно використовувати її для вирішення освітніх проблем учнів та вчителів англійської мови", – зазначила керівник дослідження, доктор Фатіма Терразас Арелланс.
  Вчені й надалі працюватимуть над розробкою інструментарію для онлайн-навчання та подальшим впровадженням його в освітній процес. "Ми показали, що ця технологія є не лише ефективною, а й може бути легко інтегрована у школи", – додала Арелланс.
  Джерело: ВСЛ