ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 7 лютого 2018 р.

Як створити затишний 
куточок для читання?
  Зимовий снігопад чи весняна відлига. Теплі літні вечори чи прохолодні осінні ранки. Незалежно від часу і погоди за вікном, ви заслуговуєте на усамітнення з книжкою у затишному куточку для читання. Ще не маєте такого? То нехай наші підказки надихнуть вас на його створення.
  Місце – це перше, з чим потрібно визначитися. Це може бути ваше ліжко, диван, улюблене крісло, підвіконня чи балкон. У пошуках ідеального місця для читання варто зважати на такі критерії: тиша, затишок, вільний простір та освітлення.
  Освітлення. Денне світло найкращий друг ваших очей, тому варто обирати місце якнайближче до вікна. Щодо вечірнього читання, то треба запастися торшером, бра, лампою чи спеціальними книжковими підсвітками. Вибір за вами, головне щоб світла було достатньо. 
  Тиша. Місце, куди не долинає гул машин, шум із квартири сусіда і звуки телевізора з вашої вітальні, ідеальне місце.
 Вільний простір. Якщо ви теж маєте тисячу і одну позу для читання, то треба подбати, щоб у вашому читацькому куточку було достатньо місця. Не менш важливо, щоб поруч можна було поставити чашку теплого напою.
 Затишок. Теплий плед та кілька м’яких подушок допоможуть вам вмоститися зручніше. Гірлянди і свічки додадуть куточку магічного сяйва. Та головне
це книжки. У шафі, на поличках, на журнальному столику чи у вашому ліжку. Головне, щоб ваші книжкові скарби були якомога ближче.