ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятницю, 16 лютого 2018 р.

Топ-5 незакінчених книг
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpg0adsnsAcYoOLi0itW5Yvp9xp9i_iAR6gpdqNcOFsacDHpkQoHNPsJF93MtmUX76dqtVst3hhozA6RpGrz3YTPbDV2DRKsE08rbJfvFas48_-inDi17RKkf7XaxpjByN1WNFWIrsAMU/s640/122-670x351.jpg
  Не кожна книга закінчується "хепі-ендом". Ба більше – не кожна книга має закінчення взагалі. Деякі з творів так і залишаються недописаними, у такий спосіб інтригуючи читачів ще більше. Yakaboo підготував добірку саме таких книг без фіналу. Вони – ідеальна можливість співтворчості. Тільки подумайте: відомий письменник почав писати твір, а ви можете вигадати йому закінчення.
Франц Кафка "Зниклий безвісти", 
"Процес", "Замок"
 12_1_1_01 
  Кафку зовсім не знали за життя. Здебільшого його твори, які назавжди змінили літературний світ, було опубліковано після смерті автора. Ми маємо змогу читати Кафку завдяки його другу Максу Броду – він порушив заповіт Франца (в якому було прохання спалити всі рукописи) і сприяв друку "Замку", "Зниклого безвісти" та "Процесу". Усі три романи, написані Францом Кафкою, незавершені. Письменник сумнівався у власній творчості, тому часто відмовлявся від своїх ідей, називаючи їх невдалими.  "Зниклий безвісти" – це історія 16-річного Карла Росмана, який хоче почати нове життя в  Америці. Головного героя "Процесу" – Йозефа К. безпричинно арештовують; він намагається з’ясувати, чим завинив перед законом, але це виявляється не так просто. У "Замку" К. приїздить до села, щоби працювати землеміром; село належить Замку, але потрапити в сам Замок К. не може. 
Шарлотта Бронте "Емма"
12_1_2_01 
  Шарлотта Бронте – видатна англійська письменниця, яку світ знає за романами "Джейн Ейр", "Вільєтт" та "Вчитель". Над "Еммою" письменниця почала працювати незадовго до смерті. Бронте вдалося написати тільки приблизно 20 сторінок цієї книги. Роботу Шарлотти Бронте вирішили продовжити її колеги. За дописування "Емми" взялися дитяча письменниця Констанс Сейвері та письменниця й журналістка Клер Бойлан. "Емма" з варіантом продовження від Клер Бойлан була опублікована окремою книгою у 2003 році. 
Ярослав Гашек 
"Пригоди бравого вояка Швейка"
 12_1_3_01 
  Одна з найбільш неочікуваних книг про війну від чеського письменника Ярослава Гашека. "Пригоди бравого вояка Швейка" – це сатиричний роман про події перед і під час Першої світової війни. Головний герой твору – Швейк – постійно потрапляє в комічні пригоди. Він абсолютно не нагадує жорстокого воїна, чи стереотипного героя. У Швейка своя філософія, гумор та вміння любити життя. Його образ настільки контрастує з жахом війни, що, по-суті, є найбільш гуманістичним доказом того, що люди мають жити в мирі.
 Микола Гоголь "Мертві душі"
12_1_6_01 
  "Епічна поема в прозі", яка має заплутану та містичну історію. Перший том книги побачив світ у 1842 р., другий том Гоголь знищив, а третій залишився тільки в задумі автора. Літературні критики порівнюють "Мертві душі" і з "Божественною комедією" Данте, і з "Одісеєю" Гомера, втім, ці паралелі аж ніяк не заперечують оригінальності та знаковості твору Гоголя в літературному контексті. Головний герой твору – Павло Іванович Чичиков – займається купівлею "мертвих душ" – селян, що померли. На прикладі образу Чичикова та інших чиновників Гоголь показує наскільки обмеженим є їхній світогляд. Критикуючи та висміюючи подібних персонажів, письменник прагне звернути увагу суспільства на його вади. 
Френсіс Скотт Фіцджеральд 
"Кохання останнього магната"
  12_1_9_01 
  Френсіс Скотт Фіцджеральд не встиг завершити "Кохання останнього магната" через свою смерть. Ця книга передає дух свого часу та розповідає про "фабрику мрій" – світ американського кінематографу. У центрі оповіді – юна Сесілія Брейді, яка повертається в Голлівуд до свого батька – відомого продюсера Пата Брейді. Дівчина впевнена, що його прізвище відчинятиме для неї всі двері. Втім, батько Сесілії не головна "акула" кінобізнесу, є ще більш впливовий магнат – Монро Стара. У 2017 році вийшов однойменний серіал за мотивами цього роману Фіцджеральда. Роль Сесілії дісталася Лілі Коллінз.