ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

четвер, 16 квітня 2020 р.

Дитячі детективи
Бібліотека ім. Наталі Забіли для дітей ЦБС Голосіївського району м. Києва: Дитячі  детективи від українських видавництв
  Детективи, написані для дітей і підлітків, залишаються простим, але насправді суперечливим жанром. Створені, щоб розважати, у вмілих руках вони можуть обернутися на чудовий інструмент для дитячого "розчитування". Розповідаючи про дивовижних дітей-детективів, вони утверджують верховенство дорослого світу, щоб одразу ж вказати на його недосконалість. У цій підбірці сайт Читомо коротко розповідає про підводні частини дитячо-детективного айсберга та пропонує огляд кількох книжкових новинок у ніші. 
 Володимир Аренєв 
"Справа про зухвале 
викрадення пташенят"
  Пан Єнот працює вчителем літератури та знає про злочини й розслідування лише із книжок. Проте одного разу цілком випадково йому доводиться взяти на себе розслідування справи про викрадення пташенят. Робота детектива сповнена небезпек на кожному кроці. Чи вдасться панові Єноту залишитися живим і неушкодженим та ще й розплутати цю заплутану справу? Невеличка повість пропонує дітям не лише захопливий детективний сюжет, але й цікаві факти з життя тварин. 
 Юліан Пресс "Знайди злочинця. 
Прокляття чорного стрільця"
  Філіпа, Фло, Каро, Лео та комісара Ларса поєднує пристрасть до розслідування злочинів. На сторінках цієї книжки юні детективи, а разом із ними й читачі, знайдуть заповіт покійної пані Рубінштайн, розшукають викрадачів собак, спробують запобігти отруєнню навколишнього середовища шкідливими відходами та упіймати чорного стрільця. Запам’ятовуйте та зіставляйте факти, шукайте докази на картинках-загадках, перш ніж продовжити гонитву за злочинцем на наступній сторінці!
Сер Стів Стівенсон 
"Агата Містері"
 Агата Містері. Таємниця фараона - Сер Стів Стівенсон (9789669171160) - зображення 1
  Серію детективів про Агату Містері присвячено пригодам британської дівчинки, яка наділена дивовижним відчуттям і феноменальною пам’яттю. Агата Містері мріє стати письменницею, але це в майбутньому. Поки що ж вона чудовий детектив!  Разом із простакуватим кузеном Ларрі, студентом детективної школи, вона подорожує світом, розгадуючи найзаплутаніші таємниці. А допомагають їм відданий мажордом, капосний сибірський кіт і сила-силенна дивакуватих родичів.
Кетрін Вудфайн 
"Загадка механічного горобця"
https://st.kashalot.com/img/club/2020/01/23/DSC_0646-----5100a893-club.jpg 
  На початку ХХ століття в оповитому туманами Лондоні стається неабияка подія: відкривається величезний універсальний магазин багатія Едварда Сінклера. На щастя, дуже юну, але охайну й виховану дівчину беруть продавчинею в цей універмаг. Софі натхненно працює і знаходить нових друзів. Та коли з універмагу зникає унікальний механічний горобець, підозра падає саме на неї. Друзі Софі розпочинають власне розслідування, у якому зіткнуться з корупцією, підступами та дорослим кримінальним світом. 
Карина Аксельссон 
"Модель під прикриттям" 
  Поїздка на Тиждень моди до Парижа! Здається, кращого подарунка для 16-річної дівчини і не вигадаєш. Але тільки не для Аксель. Розкриття злочинів та розгадування таємниць цікавить її значно більше за тренди, бренди і нові колекції. Проте дівчині таки доведеться з головою зануритися у світ високої моди і навіть стати моделлю під прикриттям. Щоб розкрити головну справу свого життя і знайти зниклу відому паризьку дизайнерку, Аксель готова на все – навіть піддатися тортурам щипчиками для вій і високими підборами.
 Антьє Ціллат "Флечер. 
Ніс-інформатор і смердогармата"
 
  Кумедні детективні пригоди скунса-розбишаки Флечера, що розслідує химерні злочини й повсякчас потрапляє в різні халепи, тривають. На чемпіона з-поміж усіх детективів та його команду чекає нова таємниця: в агенції знайдено валізу найкращого детектива Шерлока Голмса. Друзі в захваті, а суперніс-інформатор скунса чує смердючий злочин. А поки Флечер висуває різні валізогіпотези, задвірками ресторану пересувається підозріла тінь... Смердогармата Флечера напоготові, тому лиходіям буде непереливки! Та скунсу-бешкетнику, як і маленьким читачам цієї карколомної пригоди, слід пам’ятати одне з головних правил успішного розслідування: тільки в команді детективи непереможні.
 Джонатан Страуд "Агенція 
"Локвуд і Ко". Сходи, що кричать"
Агенція «Локвуд і К°». Сходи, що кричать. Книга 1 (українською мовою)
  Привиди повертаються, щоб помститися живим! Після заходу сонця вулиці міст заполонили злі духи Ви боїтеся смертельного доторку привида? Коли кількість нападів духів щодня зростає, агенції психологічних розслідувань стають популярними як ніколи. Найменша, найкрихкіша та водночас і найкраща з них агенція "Локвуд і К"! Познайомтеся із завзятим і трохи дивакуватим Ентоні Локвудом, а також із його вірним помічником книголюбом Джорджем Кабінсом та їхньою новою колегою, відважною Люсі Карлайл! Разом вони застосовуватимуть свої незвичайні таланти для порятунку вашого і, звичайно ж, свого життя!