ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

субота, 25 квітня 2020 р.

Читання на вихідні: книжкові новинки екватора весниТри книжки у жанрі нон-фікшн: читає і ділиться враженнями контент-відділ  Work.ua — Work.ua
  Чарівне "після свят" вже настало, та, на жаль, воно не збіглось з не менш очікуваним "після карантину", тож потрібно поповнювати книжкові запаси на зміну прочитаним ждунам. Yakaboo пропонує для вас декілька ідей. 
Чарлі Донлі 
"Не вір у це" 
https://blog.yakaboo.ua/wp-content/uploads/2020/04/%D0%BD%D0%B5-%D0%B2%D1%96%D1%80-%D1%83-%D1%86%D0%B5.png
  Головна героїня трилера – телевізійна продюсерка Сідні Раян. Відома своїми документальними фільмами про невинно засуджених, вона береться за новий проєкт. Тепер на глядачів чекає сповнена карибської екзотики історія про холоднокровне вбивство десятирічної давнини. Документалка "Дівчина з "Цукрового берега" одразу набуває широкого розголосу. Адже в її основі захоплива таємниця: чи справді Ґрейс Сіболд убила свого хлопця Джуліана під час відпустки на Карибах, чи вона стала жертвою обставин і жахливої поліцейської некомпетентності? Чи зможе продюсерка довести невинність Ґрейс, а може, вона лиш маріонетка в цій зловісній історії?
Роб Гарт 
"Сховище" 
купити: Книга Сховище
  Людство потерпає від наслідків глобального потепління та браку ресурсів. Корпорація "Хмара" чи не єдина в Сполучених Штатах оаза, яка надає роботу й комфортне житло. "Хмара" контролює американську економіку, тож усі змушені працювати на неї, щоб вижити. Свого часу ця компанія зруйнувала життя Пакстона, колишнього бізнесмена, та попри це він улаштовується туди на роботу. Однак доля підкинула несподіваний подарунок він зустрів привабливу й загадкову Цинію. От тільки Пакстон не знає, що в її руках він ідеальний пішак. Цинія шпигунка, завдання якої вивести "Хмару" на чисту воду, явити світу те, чим насправді є ця бізнес-імперія. 
Симор Гласенко 
"Дім чистого світла" 
Дім чистого світла  - Фото 1
  Події роману "Дім чистого світла" відбуваються в наш час на Поділлі, у вигаданому селищі Крутояр, що розкинулось на скелястих берегах Дністра. Сюди, на заміну сільському лікареві, який загинув при загадкових обставинах, прибуває новий фельдшер. Намагаючись з’ясувати, що ж насправді сталося з його попередником, він запускає ланцюг трагічних подій. На чисте світло вийдуть усі темні таємниці, що так довго таїлися в царстві тисячолітніх товтр. Автор визначив жанр свого третього роману як "подільська готика", головною темою в якому є спокута. 
Поліна Кулакова
 "Усі їхні демони"
Усі їхні демони. Поліна Кулакова. Дім Химер
  В одній з квартир сірої "хрущовки" живе, здавалося б, звичайна сім'я. Проте за зачиненими дверима того дому відбуваються тривожні події, що їх байдужі сусіди воліють не помічати. Жінка, котра потерпає від домашнього насилля; хлопець-підліток, який шукає розуміння й підтримку на вулиці; самотня дев'ятирічна дівчинка, що вчиться жити з "демонами" своїх батьків... "Усі їхні демони" вибуховий соціальний трилер про дітей, позбавлених дитинства, алкоголізм, байдужість... та криваві вбивства у маленькому містечку. 
Олександр Красовицький, Євгенія Кужавська 
"Справа зниклої балерини"

 Хіба може безслідно зникнути балерина посеред театрального велелюддя? Сотні глядачів і жодного свідка. Вочевидь, хтось добре продумав усі деталі. В поліції не поспішають шукати представницю київської богеми, тому сестра зниклої звертається до слідчого у відставці. Тарас Адамович Галушко, поціновувач розміреного життя і праці в яблуневому саду, давно відмовився від метушні розслідувань. Він не надто прагне братися за цю справу, та одна з версій не дає йому спокою. Можливо, банда "збирачів гіацинтів" знову розгорнула свою діяльність у Києві?