ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділя, 13 лютого 2022 р.

 Книги про мандри для найменших

  Ніщо не здатне перемогти дитячу уяву. Фантазії маленьких мандрівників летять швидше за реактивні літаки, пірнають глибше за підводні човни, відважно долають тисячі кілометрів пустелями, лісами і болотами. Ліси Амазонії, незвідані міста, фантастичні звірі, неймовірні і навіть небезпечні пригоди, помножені на дитячу уяву нездоланна сила і з користю проведений час. Беріть книжку до рук і поринайте у справжні чудеса!
 Іван Андрусяк 
"Мандрівка пана Будяка"
 
  Пан Будяк, досвідчений мандрівник, вирушив у чергову подорож. Він побачить дивовижний край, у якому живуть птахофони й риби-дирижаблі, знайде нових друзів і вкотре пересвідчиться: якщо ти допомагаєш іншим і простягаєш рятівну руку, то й тобі прийдуть на порятунок. Ця добра історія розповідає про те, як важливо допомагати одне одному, бути доброзичливим і не втрачати бадьорого настрою, хай би які перешкоди трапилися на вашому шляху. 
Каталіна Браузе 
"Пустельна банда. Великі перегони" 
 
 Хоробрий терміт, замріяний верблюд, кмітливий фенек і похмурий хамелеон ось які незвичайні тварини мешкають у старому термітнику пекучої пустелі. Аж раптом стається непередбачуване і четверо найліпших друзів зі спокійної й затишної домівки потрапляють на задимлені й галасливі вулиці великого міста. А потім ще й вирішують узяти участь у Турболенді, грандіозному чемпіонаті для звірів, і виграти Великий Кубок. Та чи пощастить їм вибороти першість у невідомому й ворожому для них місці? Ця кумедна пригодницька історія вчить дітлахів, що потрібно бути сміливими, не боятися проявляти свої здібності, а головне не кидати справжніх друзів напризволяще.
Паттерсон Джеймс, Грабенштейн Кріс 
"Коти проти собак" 
 
  Канікули за містом обіцяли стати найкращими в житті юного догскаута Оскара. Свіже повітря, сім’я, тенісні м’ячики, бекон на сніданок і жодного кота поряд. Та якось нахабна білка заводить Оскара вглиб непролазних хащ заповідника. Песик лишається сам на сам із холодом, дикими звірами та своїм найзапеклішим ворогом… кішкою! Моллі, що так само відпочивала в Окрайньому парку, як на диво, теж загубилася й тепер пропонує об’єднати зусилля. Та чи зможуть домовитися закляті вороги? Як змінить домашніх звірят світ дикої природи? І чи вплине він на тебе? 
Надія Гуменюк 
"Роденія, або Подорож за веселку"
 
  Однієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна. Хлопчик прокидається, але помічає лише лелеку, який пролітає за вікном над зимовим озером Оконським. Після цієї таємничої зустрічі Маркіян опиняється за бузково-синім туманом, який відчиняє браму у світ "проти неба на землі", де на хлопчика чекають сміливі ірияни й недолугі й водночас грізні мободрили, дбайливий домовик та істоти з камінними душами. 
Марцин Мортка "Скарби Смалюнчика 
й помiдорний дракон" 
 
  Доброму королю Головку потрібна допомога. І тут ніяк не обійтися без дракончика Дмухлика. Той уже обмірковував подробиці експедиції, аж тут як сніг на голову гість, у якого свої плани. Він жадає… навчання! Крокодил Лук’ян хоч і не має крил і не дихає вогнем, та все ж надумав стати справжнім драконом. А кому ж його наставляти, як не юному, але вже досвідченому знавцю дракології Дмухлику?! Отже, що робити дракончикові: виручати короля Головка чи передавати безцінний досвід спраглому до знань крокодилу? Що вибере Дмухлик? Чи здійснить свою мрію Лук’ян? І хто ж такий той помідорний дракон?