ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділя, 13 лютого 2022 р.

 Книжкові румбокси

  Роман і Вікторія Строгові родина з Дніпра, які займаються створенням мініатюрних кімнаток із книжковими полицями й письмовими столами, що  займають місця на книжкових полицях, письмових столах і в серцях їхніх клієнтів. Вони називають свій бізнес "Дрібносвіт" "складним хобі", але працюють над ним уже понад рік і мають відданих клієнтів.
  
 Усе почалося з того, що два роки тому Роман подарував дружині  подібний набір від китайського виробника, який дуже вразив. Потім родина почала аналізувати ринок і помітила, що ті набори, якими зацікавилися, почали зникати з продажів для України, бо через пандемію у виробників виникли проблеми. Тоді й з’явилася ідея створювати власні мініатюри. Почали малювати ескізи та шукати матеріали, загалом над румбоксами родина працювала 9 місяців. Це починалося як хобі, а вже потім стало власною справою.  
 
 Підготовка моделей до продажу постійний рутинний процес, який вимагає багато часу на закупівлі, сортування, фарбування, комплектування тощо. А от процес виготовлення нової моделі довгий, бо обмаль часу на те, щоб займатися виключно ним. Зараз родина працює над третьою моделлю зовсім іншого формату та прагне до створення асортименту із 10-ти основних моделей наборів.
 
  На виготовлення однієї моделі йде часу від 4 до 6 місяців. А збирають люди по-різному: хтось готовий виділити повні 2 дні й за цей час повністю скласти, а в когось модель лежить пів року. Якщо виділити 2 години на день, то скласти можна приблизно за тиждень. Але тут головне не швидкість, а задоволення від процесу збору мініатюри.