ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділя, 13 лютого 2022 р.

 Міжнародний день 
дарування книг

  Не валентинками єдиними. 14 лютого – це не тільки свято закоханих. Це ще й Міжнародний день дарування книг. Він об’єднує всіх, хто любить читати. Цього дня дарують книги друзям та незнайомцям, віддають їх бібліотекам, школам, дитячим будинкам, лікарням чи просто залишають твори друку у людних місцях.
 Ця добровільна ініціатива була започаткована у 2012 році Еммі Бродмур, яка є засновницею популярного в США сайту дитячих книг. Ідею їй підказав її маленький син, який одного дня запитав у неї: "Чому немає особливого дня, коли люди дарують книги один одному?" .
  Вважається, що в цей день мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання. Адже книга – один із найцінніших винаходів людства, вона сіє правду, добро, любов; вона дасть нам відповіді на всі запитання і гарну пораду; навчить жити, любити і працювати заради щастя народу, заради самих себе і своїх рідних. 
  За 10 років Міжнародний день дарування книг перетворився на глобальну акцію: його відзначають книголюби з США, Великобританії, Австралії, Канади, ПАР, Франції, Індії, Ірландії, Японії, Нової Зеландії, Філіппін, Туреччини, Сінгапуру, Німеччини, Нігерії, Нікарагуа, Бразилії, Єгипту, Польщі, Греції, Португалії, Мексики, Македонії, Угорщини, Ізраїлю, Китаю, Болгарії, Пуерто-Ріко та звісно з України також.
  У цей день дарують книги насамперед дітям, а також тим, чиї можливості доступу до читання книг з різних причин є обмеженими. Проте, не лише діти люблять читати. На щастя, дуже багато дорослих розуміють і цінують книгу як предмет не лише матеріальної, а насамперед духовної цінності, цінують ті почуття та емоції, які дарує читачеві автор. Діти, своєю чергою, навчаються добра, дружби, взаємодопомоги, любові до ближнього, почуття співпереживання та багато того, що допомагає дитині стати людиною.
   Запрошуємо всіх небайдужих людей, меценатів, спонсорів та всіх охочих долучитися до акції! Подаруйте книги, які принесуть радість та багато приємних хвилин любителям читання!