ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 2 квітня 2024 р.

 Книги для маленьких читачів Сьогодні — Міжнародний день дитячої книги. Добірка книг для малечі
 Щорічно 2 квітня весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги. Значення книг для дитини дуже велике. Книги служать для того, щоб розширювати уявлення дитини про світ, знайомити його з речами, природою, усім, що його оточує. Книги надають сили і натхнення. Вони захоплюють і розважають. Вони змушують сміятися і плакати. Читання корисне для інтелектуального і емоційно-психічного розвитку дитини заняття. Діти, які читають, будуть дорослими, які думають. Тож сьогодні ділимось з вами добіркою книг для дітей про важливе: вміння бути собою, цінність слів, усвідомлення власних емоцій та почуттів і багато іншого.
 Світлана Ройз
"Таємниця життя та смерті"
 gallery-image 
 Дитина підростає і вперше у своєму житті усвідомлює людську смертність, зокрема і власну. Прийняття теми смерті, переживання її – одна із важливих криз у житті дитини. Без нього неможливе гармонійне дорослішання. Але це усвідомлення може дуже травмувати дитину, особливо якщо ця тема, досить табуйована в нашому суспільстві, так і залишиться непроговореною. 
Аньєс де Лєстрад
"Знаменита фабрика слів"
gallery-image
 Існує така країна, де мешканці майже не говорять. Якщо в тій дивній країні комусь закортить вимовити якесь слово, його потрібно придбати та проковтнути. Однак слова коштують грошей. Юному Філеасу потрібні лише три слова, аби освідчитися красуні Сібель у коханні, але це занадто дорого для нього... Як же йому бути, якщо його переповнюють почуття? Це алегорійна історія про те, що справжнього значення набувають не самі слова, які промовляємо, а те, що в них вкладаємо.
 Світлана Ройз
"Ключі сили"
  
 Як впоратися, скажімо, зі страхом темряви? Як дитина може виявляти свою злість, щоб не поводитися агресивно і водночас не придушувати емоцію всередині? Чому ми сумуємо і чи можна заприятелювати з печаллю? Яким чином сила провини може перетворитися на відповідальність? І чому насправді так важливо отримати силу, яку дає радість? Як навчитися радіти і як радість заряджає нас, немов батарейка?
Ларс Клінтінг "Кастор  на всі лапи майстер: 
розповідає про інструменти 
та вчить їх застосовувати"

 Відтепер усі-всі історії про Кастора й Фріппе в одній збірці! Книжка містить 6 уже улюблених історій (про те, як Кастор пече смачний пиріг, вирощує квасолю на підвіконні, майструє ящик для інструментів, шиє фартух, змішує фарби та фарбує шафку, лагодить велосипед) та 1 вперше перекладену українською  про те, як Фріппе узявся працювати в майстерні замість Кастора і що з того вийшло.
Сусанна Ісерн "Емоціємір інспектора Дила. 
Розпізнавай, вимірюй та керуй своїми емоціями"
gallery-image 
 Навчись легко та весело розпізнавати, вимірювати й керувати своїми емоціями. А допоможуть тобі в цьому емоціємір, інспектор Дил та Емі. Варто лише привести в дію емоціємір, і почнеться твоя захоплива мандрівка у світ емоцій.
 Шон Кові 
"7 звичок щасливих дітей"
  
 У селищі Сім Дубів мешкають ведмедик Ґуб, білченя Софі, кроленя Джампер і їхні друзі. Щодня дітлахи навчаються і розважаються. Та часто змушені й вирішувати якісь клопоти. Наприклад, що робити, коли тобі нудно? Як переконати батьків утілити мрію? І чи можливо досягти перемоги в командній грі, коли супротивники значно вправніші?
 Трейсі Тьорнер, Оса Джиллянд
"Ми всі такі різні"
 
Книга "Ми всі такі різні" розповідає про те, якими різними бувають люди. У ній ми познайомимося з дітками з однієї школи, з їхніми вчителями, батьками й опікунами. Усі вони мають досить різні родини, вподобання та неприйняття, національності та культури, можливості та особливості,.. але також і багато спільного. Ця книга неймовірно добра. Вона вчить з повагою ставитися до інакшості інших та радіти тому, що ми всі такі різні, і кожен з нас  особливий.