ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 23 квітня 2024 р.

 Всесвітній день книг і авторського права
 Святкуємо День книги та авторського права 
 Сьогодні неможливо уявити сучасне життя без книг – скарбниці слова, думки та історії. Саме з книг ми дізнаємося про минуле, вивчаємо сьогодення та поринаємо у захоплюючу подорож в опануванні нових знань, вмінь та навичок. Книги – це джерело мудрості, натхнення та розвитку творчого і розумового потенціалу особистості.
 Всесвітній день книги та авторського права щорічно відзначається 23 квітня, починаючи з 1996 року. Засновано це свято було на 28-ій сесії Генеральної конференції ООН з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) у Парижі в 1995 році.
 Відзначаючи Всесвітній день книги, привертається увага громадськості до всіх аспектів діяльності людини, що пов’язані з книгою, організовуються книжкові виставки, ярмарки, автограф-сесії відомих письменників, громадські читання, різні заходи у навчальних закладах, що популяризують книгу і читання.
 Зміни, що відбуваються у суспільстві, коли інформатизація та комп’ютеризація охопили майже всі сфери життя, ніяк не відміняють значення книги і художнього друкованого слова для освіти, наукової роботи і, врешті, для душі, тому що нічого не може замінити задоволення від першої прочитаної сторінки нової книги. 
 Нині Всесвітній день книги й авторського права святкують у 190 країнах світу. Саме 23 квітня відбувається багато цікавих заходів. Зокрема, відбувається проголошення Всесвітньої столиці книги, проводяться виставки, громадські читання, симпозіуми, присвячені проблемам захисту інтелектуальної власності та книговидання.