ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділя, 28 квітня 2024 р.

 50 незвичних способів, як заохотити дитину до читання
Попередній перегляд статті Посібник «Як заохотити дитину до читання: 50 незвичних способів» вже у відкритому доступі
 Освітній центр для педагогів, батьків і дітей "Я І МОЯ ШКОЛА" за підтримки House of Europe 17 лютого провели онлайн-конференцію "Як заохотити дитину до читання: 50 незвичних способів", на якій виступили з промовами 20 суперпрофесійних спікерів і спікерок з України, Польщі, США, Фінляндії, Німеччини та Болгарії. За матеріалами виступів організатори створили двомовний посібник "Як заохотити дитину до читання: 50 незвичних способів".
  У сучасному світі, де гаджети та великий потік інформації оточують людей усіх боків, заохочення дитини до читання може бути складним завданням. Однак оволодіння цією навичкою відчиняє двері до знань, розширює кругозір і розвиває уяву.
 Збірник "Як заохотити дитину до читання: 50 незвичних способів" розділений на дві частини – українськомовну та англійськомовну, аби ним могли скористатися батьки й педагоги як в Україні, так і за кордоном. Він складається з невеликих статей, у яких освітяни, психологи, письменники й інші фахівці діляться дієвими порадами й рекомендаціями, що стануть у пригоді під час розвитку читацької компетентності в дітей.
 Зокрема, у пораднику читачі й читачки знайдуть:
 • звичні й не дуже способи заохотити дитину до читання; 
 • короткі інформативні тези, які розкривають різні аспекти проблеми читання дітей;
  практичні рекомендації для педагогів і педагогинь, письменників і письменниць, дорослих і всіх, хто працює з дітьми;
 приклади літератури, яку можна обирати для різних вікових категорій дітей, і рекомендації, як вибрати книжку саме для вашої дитини;
 • міжнародний досвід, який стосується проблеми читання дітей;
 • ігри, квести та різні цікаві завдання для дітей, пов’язані з читанням.
 Батьки та освітяни можуть обрати й використати ті поради, які їм сподобаються й відгукнуться найбільше, а також адаптувати їх до потреб конкретної дитини.
 Завантажити посібник можна за цим покликанням.
 Джерело: НУШ