ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

неділю, 26 березня 2017 р.

10 причин, чому варто їсти 
шоколад, коли читаєш
  Хто з нас хоча б раз у своєму житті не ласував шоколадом? Шоколад не лише надзвичайно смачний, а й корисний: він покращує настрій, фізичний стан людини, додає бадьорості, сповнює нас життєвим тонусом. Але в нього є й інші переваги! Автор дитячої книжки The Great Chocoplot американець Кріс Каллахан називає називає 10 вагомих причин поласувати шоколадом під час читання улюбленої книжки.
  Причина 1: Обгортка від шоколадки стане чудовою закладинкою! Обравши улюблену шоколадку, ви можете насолоджуватися її ароматом, або ж заламінувати. Але щоб мати порожню обгортку, спочатку шоколадку треба з’їсти!
  Причина 2: Чи бувало так, що ви повернулися до книги й не могли точно згадати місця, на якому закінчили? Вчені твердять, що шоколад може поліпшити вашу пам’ять. Тож ви завжди будете пам’ятати, що відбувалося в попередньому розділі.
  Причина 3: Якщо читання стає трохи важкуватим, або нудним, проте ви все таки рішуче налаштовані закінчити, чому б не нагороджувати себе шматочком шоколаду щоразу, коли закінчуєте розділ? У будь-якому разі потіште себе шматочком шоколаду.
  Причина 4: Читати книжки під яскравим сонцем – це насправді розкішно. А плитка чорного шоколаду, яка містить те, що називають флавонолами, допоможе захистити вашу шкіру від сонця. Проте це не означає, що вам не знадобиться головний убір та сонцезахисний крем.
  Причина 5: Шоколад покращує зір. Читання пізно ввечері або після важкого дня на роботі чи в школі дуже втомлює очі, й часто картинка розмивається. "Нагостріть" і продовжуйте ваше вечірнє читання із плиткою шоколаду.
   Причина 6: Вчені стверджують, що чорний шоколад не руйнує емаль зубів, а навіть корисний для зубів та ясен. Тому шматочок гіркого шоколаду з натуральними какао бобами цілком можна назвати кращою профілактикою карієсу.
  Причина 7: Припустимо, ви читаєте книжку, де згадується шоколад. "Чарлі й шоколадна фабрика" Роальда Дала, наприклад, чи "Шоколад" Джоан Гарріс. Поїдання шоколаду поглибить ваші враження, як 3D-окуляри в кіно. А якщо врахувати розмір плитки, її смак і аромат, то маємо вже 5D-ефект!
   Причина 8: Фенілетиламіни, які має у своєму складі шоколад, змушують мозок вивільняти ендорфіни. Ця чудова властивість може покращити ваше самопочуття й прекрасно доповнить одну з найбільших насолод у житті – читання.
   Причина 9: Вам докучає нав’язлива ідея, що шоколад може закінчитися? Що ж. Цілком імовірно. Найліпше в такому разі почитати, аби знайти більше інформації з цього приводу. Ну й про всяк випадок, скуштуйте шоколадку.
   Причина 10: Це ШОКОЛАД! Хіба потрібні ще якісь причини?
   The Guardian