ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

суботу, 4 березня 2017 р.

Що ви бачите, коли читаєте?
 Коли ви читаєте, і очі пробігають рядками, що ви уявляєте? Багато читачів стверджують, що бачать персонажів, оточення і дії, а деякі – навіть звуки, запахи, смаки і текстури. Як виявилося, кожен уявляє щось своє, що всі ми дивимось на одну й ту ж саму реальність, і вона досить однакова для всіх нас. Але насправді всі ми бачимо різне, і маємо відмінні розумові здібності для сприйняття. Те, що ми уявляємо, коли читаємо — це лише один з багатьох показників того, наскільки ми відрізняємось один від одного. Деякі читачі стверджують, що бачать повномасштабні фільми при читанні.
  Ми не бачимо світ, дивлячись крізь очі наче крізь ілюмінатори. Зір це скоріше датчики камери, які приймають дані, що обробляються розумом з невеликою затримкою. Обчислювальна потужність може бути використана різними способами, включаючи те, що ми уявляємо при читанні, зорову пам’ять і навіть створення віртуальних світів уві сні та в разі сліпоти.
  Ми повинні прагнути до розуміння того, як люди навколо нас сприймають світ. Не треба думати, що коли ваші друзі читають ту ж книгу, що й ви, вони бачать те ж саме. Ми всі можемо моделювати реальність по-різному.