ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 29 березня 2017 р.

Книги з несподіваною кінцівкою
  Літературні твори в наші дні вкрай різноманітні, що дозволяє читачам вибирати книги на будь-який смак, насолоджуючись, як інтригуючими нетривіальними сюжетами, так і більш легкими історіями, які дозволяють відпочити і розслабитися. Втім, далеко не кожний з таких творів завершується так само цікаво, як і починається, і здатний залишити довгий літературний післясмак. Пропонуємо добірку книг, які здивують не тільки непередбачуваним сюжетом, але і несподіваною кінцівкою.
 Ден Браун "Цифрова фортеця" 
  Коли найпотужніша розвідувальна організація нехтує свободою особистості в сучасному інформаційному просторі, відстояти ії – справа хакерів! Один із них створив вірус, який виведе з ладу суперкомп’ютер, що містить досьє на кожного інтернет – користувача. Чи вдасться математику Сюзанні Флетчер знешкодити його,щоб запобігти порушенню балансу влади? Як вилучити секретній код – антивірус із золотого персня хакера, загубленого десь в Іспанії? Сюжет розгортається надшвидко, головоломки та несподіванки чекають на кожному кроці, тож навіть найдосвідченіші читачі візьмуть під сумнів власні здогади.
Макс Кідрук "Твердиня"
  Захоплива історія сучасного українського письменника. Тут напруженого сюжету хоч відбавляй. Це книга  про п’ятірку найбезрозсудливіших друзів у світі, їхню мандрівку під час літніх канікул і чим це все закінчилось. Читається книга на одному диханні, в деяких моментах аж зуби починають цокотіти від страху. Деколи хочеться просто влізти в історію і просто кричати головним персонажам, щоб не лізли куди не слід. А закінчення викликає подив і шок, а ще обурення і злість через вчинки одного з головних героїв книги.

Стівен Кінг "Зона покриття"
  Уявіть на мить, що всі наші мобільні телефони є переносниками вірусу, який перетворює людей на зомбі. Король жахів уявив і розповів нам свою версію подальших подій на Землі. Буквально з перших сторінок ти немовби опиняєшся біля головних героїв, і переживаєш з ними всі їхні невдачі чи проблеми аж до закінчення книг. А коли закінчуєш читати історію, то виникає мимовільний острах знову брати у руки свій мобільний телефон. 
 Пауло Коельо "Вероніка вирішує померти"
  Для тих, хто хоче жити новим життям. Час, наданий кожній людині, не безкінечний. І все треба робити вчасно. Вероніка вирішила померти. Проте її вдалося врятувати, і дівчина опинилася у психіатричній клініці. Тут вона дізналася, що жити їй лишилося кілька днів. І дівчина зненацька відчула, що бажає жити! Жити і кохати, радіти кожній миті, що має і сенс, і радість, і натхнення. Це її вибір. Лише тепер Вероніка навчилася цінувати кожну хвилину життя і насолоджуватися ним..
Емілі Локгарт "Ми були брехунами"
  Книга зосереджує свою увагу на таких темах, як: самосприйняття, сімейна мораль, можливі жахливі наслідки чиїхось помилок. Дія роману розгортається навколо багатої сім'ї, яка проводить кожне літо на своєму приватному острові. Проте, не кожне літо однакове коли щось трапляється з Кейденс під час її п'ятнадцятого літа на острові, четверо "брехунів" (Кейденс, Джонні, Міррен та Ґет) знову збираються разом аж через два роки. До Кейденс починають повертатися спогади про нещасний випадок, що стався того літа.