ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 21 березня 2017 р.

Еко-книга після прочитання 
стає деревом
  Екопроект "Дерево-Книга" був заснований невеликим дитячим видавництвом в Аргентині Pequeno Editor. Це чарівна ілюстрована книга, яка підходить як для дітей 8-12 років, так і для дорослих. "Мі Papá Estuvo en la Selva" (“Мій тато бував у джунглях”). Художники-ілюстратори – Gusti и Anne Decis. 
  За сюжетом – дитина розповідає історію про подорож свого батька у джунглях Еквадору. Історія заснована на реальних подіях. Вона закликає дітей до любові до природи і турботи про навколишнє середовище. Після прочитання книги, кожна дитина зможе (у прямому сенсі) проростити її заново: зарити в землю і почекати деякий час до появи першого паростка дерева. Це можливо завдяки сторінкам, виконаним з переробленого насіннєвого паперу, який дає паростки, якщо його полити.
 Насіннєвий (посівний) папір – це екологічний матеріал, виготовлений шляхом переробки макулатури. До його складу входять насіння рослин. Якщо листівку з такого паперу посадити в горщик із землею, вона дасть пагони і виросте в квітку або дерево.
 Незвичайний екопроект отримав назву "Дерево-книга-дерево" і реалізується під гаслом «Дерева і діти можуть рости разом». Перша книга із серії –"Мій тато був у джунглях" була видана в березні 2015 р. Книга закликає захищати екваторіальні ліси від вирубування для майбутнього планети. У книзі можна знайти безліч барвистих ілюстрацій, намальованих екологічними чорнилом. При створенні книги був використаний безкислотний папір, екологічна фарба і насіння жакаранди. Таким чином, книга повертається туди, звідки прийшла