ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

5 книжок про мандри 
дивовижними світами
  Коли так хочеться втекти подалі від тисняви маршруток, годинних заторів, напружених днів на роботі чи стресу від навчання, а часу на повноцінну подорож мало – в пригоді стають книжки. За день можна зазирнути до чарівного мандрівного замку, наступного – побувати в Червоному Королівстві Вогню й насолодитися його магією, ще іншого – допомогти Бастіяну врятувати країну Фантазію, потрапити до колись славетного, а сьогодні поневоленого Великого Королівства чи разом з Гарві піддатися спокусі оселитися в Домі Свят. І незалежно від того, скільки вам років та наскільки ви серйозні, пропоную вирушити в мандрівку сторінками книжок з серії "Дивовижні світи" від "Видавництва Старого Лева" – і відшукати собі чарівний куточок до душі!
 Марина Рибалко "Марічка і Червоний Король. Останній перелесник"
 
  Це третя і заключна частина пригод Марічки у Червоному Королівстві. Марічка дорослішає з кожною книжкою. Перед нами вже не семирічна дівчинка, яка так легковажно пішла за незнайомцем у червоному й опинилася у чарівному світі, – а доросла дівчина, наречена Володі, її Вогню. Та минуле не полишає її. Й однієї ночі по неї приходить Перелесник, щоб забрати Діву Вогню до свого королівства. Червоному Королівству загрожує екологічна небезпека – погодні стихії вийшли з-під контролю, й без Марічки Перелесникові не впоратися. Однак чи лише за допомогою звертається він до неї чи між ними може спалахнути щось більше?..
 Міхаель Енде "Нескінченна історія"
 
  Головний герой з промовистим ім’ям Бастіян Бальтазар Букс, тікаючи від однокласників, влітає до букіністичної крамниці Карла Конрада Кореандера. Там йому на очі потрапляє незвичний фоліант у шовковій оправі, що якоюсь нестримною силою вабить його до себе. На обкладинці значилося – "Нескінченна історія". І зачарований цієї книжкою герой не вигадує нічого кращого, як вкрасти її. І як справжній книголюб він знаходить собі покинуте горище, де ховається від світу із книжкою. "Нескінченна історія" – це роман в романі, це збірка різноманітних фантастичних історій, доверху переповнена казковими істотами: світлоблуки, що збивають інших зі шляху, скелегризи, що пожирають гори, центаври, сфінкси, химерні дракони, олень у фраку… Кого тут тільки не зустрінеш!
Клайв Баркер "Викрадач вічності"
   "Гарві Свіка з’їв великий звір сірої масті – звір на прізвисько Лютий". І як тут не зрозуміти хлопця, адже кого з нас хоч раз не "пожирав" похмурий місяць лютий. Гарві десять, як і більшість хлопців цього віку, він не слухається маму й дуже нудиться без витівок у маленькому містечку Міллсеп. І, як це зазвичай буває, саме в таку мить з дощового неба в його кімнаті з’являється незнайомець, який спокушає трохи розважитися. Тож Гарві з радістю приймає пропозицію Ріктуса провести час у Домі свят. Потрапивши до будинку, Гарві нічим не поступається своєму майже ровесникові Гаррі, адже також не може втриматися, щоб не сувати носа в усі спокусливі своєю загадковістю закутки, намагаючись розгадати місце, яке виявляється не таким вже й привітним. До речі, як і чарівники зі школи магії, Гарві потрапляє до Дому Свят також через кам’яну стіну.
 Діана Вінн Джонс "Мандрівний замок Хаула"
  Діана Вінн Джонс переносить читача у чарівну країну Інгарію, де нікого не здивуєш семимильними чоботами чи шапкою-невидимкою, де дітей залякують Відьмою Пустирищ, пагорбами блукає химерний замок чарівника Хаула і де народитися старшою в родині – ще те безталання. Саме там мешкає головна героїня, капелюшниця Софі Хаттер, разом зі своєю мачухою та молодшими сестрами. Молода дівчина цілими днями майструє найкращі у місті капелюшки, з якими ж від нудьги і розмовляє час від часу, носить сірі найнепримітніші речі і рідко куди виходить, наче її життя вже давно відзвучало. Тож чи аж так багато магії було в тому, що Відьма Пустирищ перетворила цю сіреньку мишку на стару бабцю? Софі не залишається нічого, як вирушити на пошуки щастя, яке вона знайде в найдивнішому й найчарівнішому мандрівному замку.
 Дорота Тераковська "Дочка Чарівниць"
  У неї немає ні дому, ні мами, ні тата, ні імені. Її звуть просто Дитя. І скільки Дитя себе пам’ятало, завжди були лише вона і Стара Жінка. І ці двоє ніколи довго не затримувалися на місці, ні з ким не товаришували – щось їх постійно змушувало тікати. Рятуючись одного разу від Загарбників, Стара Жінка задля порятунку перетворила себе й Дитя на дві ялинки. Так Дитя дізналося, що його Опікунка – Чарівниця. У віці семи років Дитя стає Дівчинкою, так само безіменною й переходить під захист нової Опікунки. Потроху вона вчиться чарувати, читати чужі думки, розмовляти із Зорями, але від неї і досі приховують, хто ж вона така насправді. Адже Велике Королівство вже давно перестало бути безпечним для чаклунок, на яких чатують Загарбники. А Дівчинці відведена особлива місія. Потрапивши під опіку Третьої Чарівниці, Дівчина стає Панянкою, а отже, ще більше наближається до таємниці, приховуваної від неї роками. Та їй ще багато чого доведеться навчитися, зокрема –приборкувати свої почуття й любити людей.
  Джерело: ВСЛ