ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

вівторок, 24 липня 2018 р.

ТОП-10 цитат із книг, 
які припадуть вам до душі
http://fashionlab.pro/wp-content/uploads/2014/04/image_560809111747466021564.jpg
  Література – це те, що надихає, переносить в інші світи та, як сказав хтось із письменників, дозволяє прожити безліч життів. Читаючи, ти пізнаєш нові культури, аналізуєш життєві ситуації, співпереживаєш, вчишся. Гадаємо, у кожного затятого читця в книгах зустрічалися цитати, повз які важко було пройти. Пропонуємо декілька таких цитат.  
  1. "Мабуть, я був дурним, якщо вірив словам людей" (Д. Кіз "Квіти для Елджернона").
https://kolizhanka.com.ua/wp-content/uploads/2018/07/content_full.jpg
  2. "З тими, кого він любив, він сварився так часто, що під кінець іржа від сварок незмінно роз'їдала все, що пов'язувало їх. Він надто сильно любив, надто багато вимагав і врешті-решт залишався ні з чим" (Е. Гемінґвей "Сніги Кіліманджаро").
  3. "Змалку нас навчають. що сім'я, діти, почуття прив'язаності один до одного
основні та єдині цінності, на яких ґрунтуються статеві стосунки. Вранці ми встаємо, гріємо їжу, потім поспішаємо на роботу. Наш світ обмежений квартирою, роботою, знайомою вулицею і розподільником, який забезпечує нас їжею. І ми любимо цей світ, у ньому нам комфортно, і близькі, що існують тут, насправді нам близькі їх завжди можна помацати. І навіть якщо нам зрідка доводиться кудись їхати, у нас не виникає почуття дороги, відриву від близьких, адже, вирушаючи куди-небудь, ми не рухаємося з місця. Наш близький простір із нами і тільки чекає, поки знайомі речі і люди знову займуть у ньому свої місця. А в цьому останньому ми завжди впевнені" (Я. Мельник "Далекий простір").
  4. "Треба чути голос. Голос живий і голос оживлює. Голос сильніший від образу. Франц казав мені, що є речі, значно важливіші від долі. Скажімо, інтонації, синтаксис. Коли хочеш залишитися самим собою
ніколи не відкидай власних інтонацій" (Т. Прохасько "НепрОсті").
  5. "Однак надто вже добре він його розуміє: ніби сам є тим, хто зрадив творчість заради життя" (Я. Мельник "Чому я не втомлююся жити").
  6. "Інколи, залишаючи когось, ти в такий спосіб віддаєш усю любов, яку тільки можеш дати" (Ґ. Форман "Облиш мене").
https://kolizhanka.com.ua/wp-content/uploads/2018/07/content_full-1.jpg
   7. "Зізнаюсь, я захоплювався ним, хоч він і був мені ворогом. Завжди краще захоплюватися найкращим серед ворогів, аніж найгіршим серед друзів, чи не так, Коменданте?" "Знаєш, є ще дещо, сказав Бон. Відчай густий, але дружба густіша" (В. Тан Нґуєн).
https://uamodna.com/assets/articles/image/j/s/4/js4ahcyz/content_full.jpg
   8. "Якщо ми дуже пильно вдивляємось в минуле, то можемо легко знайти щось, про що ми шкодуємо. Але зараз важливішим є майбутнє. Нам потрібно думати про зміни" (І. Ялом "Ліки від кохання та інші оповіді психотерапевта").
  9. "Поки ви тримаєтесь, є надія на зміну. Не кидайте своє життя на вітер. Немає значення, яким би складним воно не було, якими би похмурими не здавалися ваші справи, не здавайтесь" (Д. Кіз "П'ята Саллі").
  
  10. "Не загострюй біль, вважаючи його сильнішим, аніж він насправді є" (Дж. Бойн "Хлопчик у смугастій піжамі").
https://kolizhanka.com.ua/wp-content/uploads/2018/07/content_full-2.jpg
   Маємо надію, кожен знайде серед цього розмаїття думок одну, щоб була до душі. Читайте книги, збагачуйте світогляд.
  Джерело: Uamodna