ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

пʼятницю, 6 липня 2018 р.

6 книг для розвитку 
пам’яті та інтелекту
http://uainfo.org/static/img/o/6/o6nupk4nb0y_500x317.jpg 
  Сучасний темп життя вимагає від людей саморозвитку і вдосконалення своїх навичок і умінь. У тому числі такі вимоги стосуються і пам’яті, так як саме вона є головною сходинкою до розвитку інтелекту. У одних – її робота добре налагоджена від народження, у інших же з нею проблеми. Щоб такі люди могли навчитися генерувати кращі ідеї, натренувати мозок, щоб він працював без збоїв, і існують книги для розвитку пам’яті. Пропонуємо добірку видань для розвитку пам’яті.
Роб Іставей "Як запам’ятовувати (майже) 
все і завжди. Приголомшливі лайфхаки 
для прокачки вашої пам’яті" 
 https://knygy.com.ua/pix/22/05/d2/2205d2248c5edecd5322902432e3ce2f.jpg
  А ви знали, що звичайна рибка має здатність пам’ятати щось або когось тільки три секунди? Тож, якщо ви не хочете бути рибкою і мрієте прокачати свою пам’ять до супергеройського рівня Роб Іставей легко допоможе вам в цій справі. Що таке пам’ять? Як вона працює? Як запам’ятати все? Ця книжка містить цікаві практичні завдання та техніки запам’ятовування, реальні історії про пам’ять, незвичайні експерименти та дієві вправи. Хто сказав, що всього не запам’ятати? Прокачайте пам’ять на максимум, перетворивши мозок на справжній комп’ютер, в якому знайдеться місце для файлу будь-якого розміру.
Джозеф О’Конор, Ієн Макдермотт 
"Системне мислення. Пошук 
неординарних творчих рішень" 
https://nashformat.ua/files/products/systemne-myslennya.-poshuk-neordynarnyh-tvorchyh-rishen-709104.800x800w.jpeg
  Наш світ складна система. Ми не розуміємо багатьох речей, а тому мимохіть стаємо їхніми заручниками. Що більше зусиль докладаємо, то менш досяжною видається наша мета, а старі проблеми повертаються й накопичуються. Щоб узяти контроль над власним життям, варто навчитися системного мислення, адже тільки розуміючи справжнє підґрунтя подій, ми можемо змінювати на краще власні дії та довколишній світ. Системне мислення впорядковує думки та вчить бачити закономірності в подіях. Це вміння дає нам змогу підготуватися і навіть впливати на ці події. 
Ася Казанцева "Хто б міг подумати! 
Як мозок змушує нас робити дурниці"
https://i.pinimg.com/originals/6b/cb/0c/6bcb0c18a5cd5b452472120271b748e3.jpg
  Книжка присвячена біологічним пасткам, які заважають нам почуватися щасливими. У процесі читання ви дізнаєтеся відповіді на найнесподіваніші питання, як-от: чи насправді чоловіки схильні до зради, наскільки глибоко вкорінюються наші погані звички, чому в листопаді так складно працювати і що мали на увазі автори формулювання "хімія любові". Розкриваючи таємниці нашого мозку, автор спирається на ґрунтовні наукові праці, наводячи також і приклади із власного життя. Врешті-решт оповідання виходить цікавим, легким для сприйняття і сповненим справді потрібної інформації. Цю подорож у глибини власного організму ви запам’ятаєте надовго!
Ганс Юрген Айзенк "Визначте свій IQ"
https://img.yakaboo.ua/media/catalog/product/cache/1/image/200x300/234c7c011ba026e66d29567e1be1d1f7/i/m/img463_1_47.jpg 
  Ще давньогрецькі мудреці говорили: "Пізнай себе і ти пізнаєш світ". І хоча здобуті знання не завжди догідні та корисні, більшість людей виявляють неабиякий інтерес до власної персони, намагаються отримати щонайповнішу інформацію про свої риси характеру, здібності, темперамент, інтелект і навіть комплекси. Ця книга дасть змогу кожному, хто дотримуватиметься наведених у ній інструкцій, доволі точно оцінити свій ІQ.
 Деніел Ґоулман "Емоційний інтелект"
https://www.megakniga.com.ua/images/mod_catalog_prod/453178/9789669421166%20price_cmszoom_241x349.jpg
  Залежність між інтелектом і життєвим успіхом зрозуміла і майже аксіоматична. Але ж на життєві здобутки впливає й емоційна сфера людини. Які емоційні складники передусім формують нашу долю? Для чого нам емоції та як навчитися ними керувати? Чи можна виправити емоційні моделі, закладені в людині, коли вони гальмують її рух до кращого? І взагалі, чи реально об’єднати два слова "емоційний інтелект" і не отримати суперечність? Відповіді на ці питання дає оперта на наукову базу і водночас легко написана для широкої аудиторії книжка Деніела Ґоулмана один із безперечних психологічних бестселерів останніх десятиліть. 
Мічіо Кайку "Майбутнє розуму. 
Наукові спроби осягнути, 
вдосконалити і підсилити інтелект"
 Книга Майбутнє розуму. Наукові спроби осягнути, вдосконалити і підсилити інтелект
  У книжці-бестселері розглядається найцікавіший і найскладніший об’єкт у відомому Всесвіті людський мозок. Книжка Майбутнє розуму це науково-правдива й захоплива розповідь про неймовірні дослідження, що сьогодні ведуться в різних куточках світу й ґрунтуються на найновіших досягненнях нейробіології та фізики. Автор доступно пояснює суть роботи мозку й показує, як технології майбутнього (наприклад, завантажування в мозок спогадів і нових навиків, боротьба з невиліковними на сьогодні хворобами, відкриття в робототехніці й астронавтиці, телепатичне спілкування і телекінез) змінять наше повсякденне життя. Мічіо Кайку глибоко розуміє сучасну науку й пильно стежить за тенденціями її розвитку, тож читач має унікальну можливість зазирнути в майбутнє.