ВАС ВІТАЄ БІБЛІОТЕКА-ФІЛІЯ №3 ЦЕНТРАЛІЗОВАНОЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СИСТЕМИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

середу, 18 липня 2018 р.

ТОП-7 книг з 
тайм-менеджменту
https://echizh.com.ua/blog/wp-content/uploads/sites/2/2017/11/0fb06d2.jpg
  Величезна кількість завдань, безлад на робочому столі, зриви строків проектів, стрес і напруга, а часом навпаки – суцільна рутина і нудьга... Здається, що все це – невід’ємні супутники наших трудових буднів. Але не хвилюйтеся, зробити вашу роботу більш впорядкованою, гармонійною, навіть цікавішою вам допоможе тайм-менеджмент. Практику грамотного розподілу часу доцільно використовувати не тільки для досягнення цілей на роботі або у навчанні, а також у побуті. Навіть розплановане прибирання, прання, приготування їжі абощо можуть вивільнити час на міні-відпустку. Пропонуємо цікаві книги з тайм менеджменту, матеріал яких, безумовно, допоможе вам поліпшити власну продуктивність, навчитися знаходити час на все: друзів, рідних і улюблене хобі.
Джефф Сазерленд "Scrum. Навчись 
робити вдвічі більше за менший час"
  У надшвидкому та гіперконкурентному світі ХХІ ст. немає місця для марнування часу, зусиль, ресурсів. Та навіть якщо ви зробите те, що планували, коли планували та вкладетеся в бюджет, може виявитися, що клієнт уже потребує чогось іншого. Адже умови змінюються з небаченою раніше швидкістю… Унікальна методика Scrum руйнує стереотипи старої методики управління проектами. Її основа команда, що має надзвичайне почуття мети, самоорганізовується та самоуправляється, а навички її учасників підсилюють одна одну навіть без зусиль з їхнього боку. І, якщо, зробивши крок у нову еру під назвою Scrum, ви не зробили вдвічі більше за половину часу, вам потрібно лише ще раз уважно перечитати цю книгу!
 Брайан Трейсі "Зроби це зараз"
  Книга "Зроби це зараз" наголошує на тому, що вам зовсім не потрібно народитися під щасливою зіркою, або надзвичайно багатим, або мати хороші зв’язки із впливовими людьми, або особливі навички…все, що вам потрібно для хорошого життя, самодисципліна. На жаль, більшість людей просто опускають руки, коли стикаються із труднощами на шляху до успіху. Люди зазвичай занадто ліниві, вони хочуть миттєвих результатів та визнання. Люди не розуміють, що таке очікування результатів тих дій, які приймаються сьогодні. Але тепер книга "Зроби це зараз" відкриє секрет того, як досягнути успіху у трьох важливих сферах життя: 1) особистих цілях; 2) бізнес справах та фінансах; 3) загального благополуччя. 
Джон Вон Ейкен "Можливо все"
  Книга "Можливо все" розповість про те, як наповнити своє життя досягненнями. Проте одними досягненнями вам не обійтися, на вас чекають перемоги, яких ви та прагнете. Якщо думаєте, що дана книга  звичайна мотиваційна книжечка, то помиляєтеся. Книга не просто мантра "повторюйте і буде усім щастя", а посібник, який допомагає перейти від позитивного мислення до реальних дій. Забудьте про стандартні фрази "прокинься успішним"; весь матеріал книги логічний, чіткий, структурований та без фантастики. "Можливо все" допомагає від написання цілей, створення плану дій досягнення цих цілей, до того, що саме треба зробити, щоб вийшло так, як хочеться.
 Аллен Девід "Як упорядкувати справи. 
Мистецтво продуктивності без стресу"
  Колега, що прийшов в компанію пізніше, вже отримав підвищення, а ти все ще на старій посаді? Секрет його успіху криється не в таланті, а у вмінні правильно розподілити час. Тайм-менеджмент методика, з якою починаєш встигати більше, а втомлюєшся менше. Книга "Як упорядкувати справи. Мистецтво продуктивності без стресу" навчить розподіляти час, розставляти пріоритети і досягати мети. Над нею понад 20 років працював Девід Аллен, визнаний авторитет у сфері особистої ефективності. Він президент David Allen Company і має понад 35 років досвіду як консультант і персональний тренер із менеджменту. 
Лора Вандеркам "Я знаю, як їй все вдається. 
Тайм-менеджмент успішних жінок" 
  Існує стереотип, що жінка, яка займається розвитком кар’єри, навряд чи матиме щасливий шлюб, час для дітей, соціальне життя, хобі, не кажучи вже про повноцінний сон. Та балансу між особистими і робочими справами насправді можна досягти. Адже всі ці стереотипи просто ігнорують тих жінок, яким вдалося це зробити. Експертка тайм-менеджменту Лора Вандеркам вирішила не сліпо довіряти балачкам, а зібрати перевірені дані. Вона проаналізувала хронометражі з життя жінок, які заробляють щонайменше $100 000 на рік, і на прикладі сотень історій довела: не варто відмовлятися від того, що ви дійсно любите, потрібно лише правильно організовувати свій час. Книжка "Я знаю, як їй все вдається" навчить вас це робити і надихне побудувати життя, яке "працює".
 Керолін Вебб "Живи на всі сто. 
Як зробити свій день продуктивним"
Чи часто ваші дні складаються вдало? Ви встигаєте все, що запланували, колеги й шеф вами задоволені, удома панує гармонія, а головне — ви енергійні навіть наприкінці дня? Якщо такі дні для вас рідкість, то варто звернути увагу на поведінкову психологію. Керолін Вебб послідовно доводить, що поведінкова психологія може стати в пригоді, коли потрібно розібратися в собі та в людях й оптимізувати зусилля для досягнення щоденних цілей. Авторка дає максимально корисні поради: як покроково планувати день і втілювати задумане; як ухвалювати тактичні і стратегічні рішення; коли і як треба відпочивати та звідки черпати енергію.

Подробнее: https://www.yakaboo.ua/ua/zhivi-na-vsi-sto-jak-zrobiti-svij-den-produktivnim.html#big-image-5245745
  Чи часто ваші дні складаються вдало? Ви встигаєте все, що запланували, колеги й шеф вами задоволені, удома панує гармонія, а головне ви енергійні навіть наприкінці дня? Якщо такі дні для вас рідкість, то варто звернути увагу на поведінкову психологію. Керолін Вебб послідовно доводить, що поведінкова психологія може стати в пригоді, коли потрібно розібратися в собі та в людях й оптимізувати зусилля для досягнення щоденних цілей. Авторка дає максимально корисні поради: як покроково планувати день і втілювати задумане; як ухвалювати тактичні і стратегічні рішення; коли і як треба відпочивати та звідки черпати енергію.
Стівен Кові "Спершу найважливіше! 
Жити, любити, вчитися, залишити слід" 
  Витрачайте свій час на найважливіше, все інше почекає… "Спершу найважливіше" спростовує всі стереотипи класичного тайм-менеджменту. Автор дає низку ефективних порад, перевертаючи традиційний підхід до організації часу, допомагає визначити, що необхідно зробити саме зараз, а що відкласти на потім. Це не книжка-годинник, яка буде відраховувати секунди та хвилини виконання завдань, це книжка-орієнтир, що допоможе ефективно розподілити завдання за пріоритетами та досягти максимального успіху в майбутньому. Книжка, що навчить не просто керувати своїм часом і своїм життям. Ви зможете визначити, що є дійсно важливим, поставити мету та рухатися до неї, не зважаючи ні на що.